Bortamatch mot Köping i morgon

Fredag 26 mars 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon lördag spelar SBBK sin fjärde och sista match mot Köping Stars i grundserien, den här gången i Karlbergshallen. En titt i tabellen gör gällande att tabelltvåan SBBK fortfarande konkurrerar med Norrköping Dolphins om förstaplatsen, men också att Borås Basket aspirerar på andraplatsen. Köping ligger på sjunde plats, med åtta poäng upp till Nässjö Basket.

I lagens tidigare möten under säsongen har SBBK dragit det längsta strået även om det inte har varit några självklara segrar. I och med Köpings senaste nyförvärv, den amerikanske guarden Jonah Mathews, består truppen av totalt fyra importer, varav tre är amerikaner och en lett (Ernests Kalve). Cleveland Alan Jackson (C.J.) är en tongivande guard med förmåga att skapa mycket åt sina medspelare, däribland den 205 centimeter långe forwarden Craig Victor II, rutinerade Niklas Larsson och den före detta SBBK-spelaren Alexander Larsson.

I sin senaste match visade SBBK karaktär genom att besegra Borås Basket med två poäng på bortaplan, i och med att Trevin Parks satte en trea i matchens slutsekund. Segern var viktig med tanke på läget i tabellen men också för att slipa förmågan att stänga jämna matcher mot topplagen, inte minst inför slutspelet. Som bonus fick Parks också chansen att visa att han är en av dem i laget som kan anförtros en sådan uppgift och göra det med bravur.

För SBBK återstår nu sex matcher i grundserien och för Köping fem – matchen i morgon inräknad. Slutspelet närmar sig och högsta prioritet just nu är att genomföra de återstående grundseriematcherna så bra och fokuserat som möjligt och därmed skaffa sig bästa möjliga utgångsläge när kvartsfinalerna inleds i slutet av april.

Uppkast i Karlbergshallen klockan 16.04, lördag 27/3. Matchen kan ses på: Köping Stars – Södertälje BBK | SBLPlay


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget