Borås näst ut för sargat SBBK

Söndag 7 februari 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I fredags tog SBBK:s herrlag en tajt seger mot Jämtland. Redan under måndagskvällen har det blivit dags för match igen när ett skadedrabbat SBBK beger sig till Borås. Matchen sänds på SVT24/SVT Play med den något annorlunda starttiden 19.34.

 

Det var en jämn och tuff match i fredags när SBBK efter en dramatisk avslutning kunde vinna mot Jämtland.

 

– Jag tycker att vi spelade en solid basket, det är inte lätt utan Dino och Anton. Vi visade stor karaktär och spelarna gjorde mer än man kunde begära. Jag tycker vi hade bra balans och Viktor och Lazar ska ha beröm för sitt spel under egen korg mot stora killar, säger SBBK:s assisterande coachen Sergi Brugué Garcia.

 

Läs även: Drama när SBBK slog Jämtland

 

Bara ett par dagar senare är det dags för match igen för SBBK, den här gången är det Borås som står för motståndet. Lagen har spelat mot varandra två gånger tidigare den här säsongen och har en vinst var. Det är ett något sargat SBBK som åker till Borås. Dino Pita är fortfarande skadad, Samuel Berkelund skadade sig under matchen mot Jämtland och det är oklart om han kommer spela. Det är även fortsatt frågetecken kring Anton Gaddefors som på grund av en smäll mot benet vilade i matchen mot Jämtland.

 

Borås Basket ligger för närvarande på en fjärdeplats i SBL och har två raka segrar. De spelade ingen match i helgen men stod för en stabil seger mot Köping i tisdags. I den matchen stod som vanligt Borås kanadensiska guard Marek Klassen för gedigen insats med 21 poäng (han snittar 19.2 poäng). Men även den egna produkten John Brändmark hade en riktigt bra match mot Köping, han stod för sin högsta notering hittills den här säsongen med 18 poäng. Under korgarna kommer SBBK behöva hantera William Gutenius och Dre Davis som har för vana att både riva ner returer och göra poäng.

 

– De är väldigt samspelta, framför allt deras förstafemma, som är väldigt stark med Marek Klassen i spetsen. De har byggt ett lag med många offensiva hot som är bra 1-1 spelare, det gör att man inte bara kan fokusera på en spelare. Dessutom har de många duktiga skyttar. Vi behöver tvinga dem att skjuta från lägen de inte är bekväma, säger SBBK:s head coach Ludwig Degernäs. 

 

Uppkast måndag 8/2 19.34 i Boråshallen.

 

Matchen sänds på SVT24 och SVT Play (sändningen startar 19.30). 


Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget