Borås gästar Täljehallen

Måndag 7 mars 2022

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon tisdag möts SBBK och Borås Basket för fjärde och sista gången i grundserien. SBBK har vunnit två av lagens tre tidigare matcher, men den senaste, i januari, vann Borås. I tabellen skiljer bara två poäng mellan femman Nässjö Basket och sexan Borås, som dessutom har en match mindre spelad. Fyran SBBK har fortfarande möjlighet att komma ikapp Jämtland Basket, till vilken det skiljer fyra poäng när fyra omgångar återstår i grundserien.

Borås har haft lite uppförsbacke på sistone och förlorat sina fem senaste matcher, så för att nå femteplatsen krävs en kraftansamling och en förändring av den negativa trenden. Tyvärr är Simon Gunnarsson långtidssjukskriven (minst tre månader från månadsskiftet januari/februari) på grund av hjärtsäcksinflammation, det vill säga samma åkomma som SBBK:s Jonathan Person har.

– Självklart saknar vi Jonte, men han var inne på träningen i dag och det var kul att träffa grabben. Hans första kommentar: ”Jo men jag mår bra, men shit vad långtråkigt…”. Simon fick det ju innan Jonte, det är väldigt oturligt, det är två väldigt bra basketspelare och fina grabbar. Jag håller tummarna att de ska komma tillbaka till banan så snart som möjligt, säger SBBK:s head coach Ludwig Degernäs och fortsätter:   

– Borås, väldigt välstrukturerat lag med många olika hot på banan så klart. En nyckel är självklart deras point guard (Siyani) Chambers, sen tycker jag att deras ”svenskstomme” i Andreas (Person), (William) Gutenius och Fredrik Andersson är viktiga kuggar för dem. Det är ett lag som är väldigt sammansvetsat tycker jag och det gäller att vi är redo på de olika sakerna som vi vet Borås kommer göra. Vi har mött dem nu tre gånger och det är viktigt att vi lyckas stoppa exempelvis Gutenius trepoängsskott, Fredrik Andersson kan vi inte ge för mycket öppna skott, samma sak med Andreas Person. Och Chambers måste vi hålla bort från korgen. Båda lagen känner varandra väldigt väl vid den här tidpunkten, så jag tror inte det kommer bli så mycket stora överraskningar från nåt av lagen.

De senaste två matcherna har SBBK i tillägg till Person även saknat Anton Gaddefors, Dino Pita och William Kermoury. Men i morgon gör i alla fall en av dem comeback enligt Degernäs:

– Dino är tillbaka i lagupställningen till i morgon och han kommer ju från en skada så att kanske inte i hundra procent form ännu, men har i alla fall blivit clearad av läkaren och haft några bra individuella träningspass. Det ska bli kul att få tillbaka Dino, han har längtat efter att spela igen. Han är inte redo att spela stora stora minuter, men det är självklart att Dino kan kliva in och hjälpa oss i rotationen så klart.

SBBK tog en imponerande vinst mot serievinnaren Norrköping Dolphins förra veckan, men i fredags blev det dessvärre förlust mot Nässjö Basket.

– Bra match mot Norrköping efter landslagsuppehållet, jag tyckte vi var med både fysiskt och mentalt. Sen Nässjö tycker jag stundtals spelar vi ganska bra faktiskt, men jag tycker att över fyrtio minuter är de bättre. Hatten av till (Keenan) Gumbs som visar sin klass i slutet där tycker jag. Men vi har ändå tagit med oss mycket bra grejer tycker jag från båda de här matcherna som vi kan få användning för i framtiden, säger Degernäs.

Både SBBK och Borås har mycket att spela för vilket förhoppningsvis innebär en jämn och spännande tillställning nu när det börjar dra ihop sig till slutspel. Uppkast 19:04 i Täljehallen tisdag 8 mars. Matchen kan även hyras på: Södertälje BBK - Borås Basket (sblplay.se)


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget