Anton Gaddefors klar för en ny säsong med SBBK

Onsdag 21 juli 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Med lite mer än två månader kvar innan säsongstart är det nu klart att Anton Gaddefors kommer göra sin tredje raka säsong med SBBK.

 

31:åriga Anton Gaddefors har ett gediget basket-CV och har tidigare spelat för flera olika klubbar ute i Europa. De två senaste säsongerna har han dock representerat SBBK. Under förra säsongen var han en av SBBK:s mest tongivande spelare och snittade näst mest poäng i SBBK med 15,2 poäng i snitt. En stor del av dessa poäng var från trepoängslinjen, det var endast tre spelare i SBL som satte fler trepoängare än Anton Gaddefors under förra säsongen, 96 stycken blev det totalt på de 38 matcher han spelade. Dessutom stod han för 5,2 returer och 2,1 assist i snitt per match. 

 

– Vi får behålla en av ligans vassaste scorer och en spelare som kan ge oss det där lilla extra. Anton visade förra säsongen att han är en av ligans bästa spelare så väldigt viktigt för oss att behålla honom i lagbygget. Målet har varit att behålla så många som möjligt från förra säsongen och med Anton fortsätter vi på den vägen, säger SBBK:s coach Ludwig Degernäs.

 

Anton Gaddefors

Längd: 200 cm

Position: Forward

Ålder: 31 år (1989)

Landskamper: 81 (45 seniorlandskamper)

Moderklubb: Uppsala Basket

Matcher i SBL: 250 (64 med SBBK)

 

Klara spelare inför kommande säsong:

Anton Gaddefors
Dino Pita 

Lazar Radosavljevic
Martin Pahlmblad

William Kermoury  


Rikard Aspgren 

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget