Anton Gaddefors klar för en ny säsong med SBBK

Onsdag 21 juli 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Med lite mer än två månader kvar innan säsongstart är det nu klart att Anton Gaddefors kommer göra sin tredje raka säsong med SBBK.

 

31:åriga Anton Gaddefors har ett gediget basket-CV och har tidigare spelat för flera olika klubbar ute i Europa. De två senaste säsongerna har han dock representerat SBBK. Under förra säsongen var han en av SBBK:s mest tongivande spelare och snittade näst mest poäng i SBBK med 15,2 poäng i snitt. En stor del av dessa poäng var från trepoängslinjen, det var endast tre spelare i SBL som satte fler trepoängare än Anton Gaddefors under förra säsongen, 96 stycken blev det totalt på de 38 matcher han spelade. Dessutom stod han för 5,2 returer och 2,1 assist i snitt per match. 

 

– Vi får behålla en av ligans vassaste scorer och en spelare som kan ge oss det där lilla extra. Anton visade förra säsongen att han är en av ligans bästa spelare så väldigt viktigt för oss att behålla honom i lagbygget. Målet har varit att behålla så många som möjligt från förra säsongen och med Anton fortsätter vi på den vägen, säger SBBK:s coach Ludwig Degernäs.

 

Anton Gaddefors

Längd: 200 cm

Position: Forward

Ålder: 31 år (1989)

Landskamper: 81 (45 seniorlandskamper)

Moderklubb: Uppsala Basket

Matcher i SBL: 250 (64 med SBBK)

 

Klara spelare inför kommande säsong:

Anton Gaddefors
Dino Pita 

Lazar Radosavljevic
Martin Pahlmblad

William Kermoury  


Rikard Aspgren 

Relaterade nyheter

 • SBBK vann jämn match

  Skrivet 2021-10-12

  Matchen mellan SBBK och Nässjö Basket blev jämn och poängfattig till följd av lagens intensiva försvar. Ett tag såg Nässjö ut att gå segrande ur striden, men när slutsignalen ljöd ...

  Läs mer
 • Intressant hemmamöte mot Nässjö

  Skrivet 2021-10-11

  På tisdag spelar herrlaget på hemmaplan mot Nässjö

  Läs mer
 • Seger i säsongens första hemmamatch

  Skrivet 2021-10-03

  Efter en jämn första halva av matchen mot Umeå BSKT i hemmapremiären övertog SBBK kontrollen under den andra delen och vann till sist med 91-80. Poängbäst blev Alexander Lindqvist, 26, ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget