4-poängsmatch borta mot Borås för Damlaget

Onsdag 16 februari 2022

Foto: Anna Forrström
Foto: Anna Forrström

När damlaget ikväll (läs onsdag) ställs mot Borås på bortaplan kan man verkligen utnämna det till en så kallad 4-poängsmatch för damlaget. Inför matchen står båda lagen på samma poäng med Borås i ledning i inbördes möten (seger i Täljehallen med fyra poäng).

Vinner Borås behöver damlaget vinna en match mer än Borås i sluttabellen för att passera Borås (eller vinna två matcher fler i resterande omgångar). Blir det däremot seger med mer än fyra poäng kommer det att räcka med samma slutpoäng för att hamna före i tabellen. Med andra ord kommer en seger att bli väldigt viktig för att hålla Borås bakom sig och inte minst ge möjlighet att klättra i tabellen över nedflyttningsstrecket.

Oturen har grinat damlaget i ansiktet många gånger denna säsong. Byten av spelare, skador och många knappa förluster har försatt laget i det aktuella tabelläget. Som om det inte hade varit nog har avbräcken av spelare adderats med Klara Lundqvist sjukdom och Kristina Arsenics knäskada.  

Nu håller vi tummarna för att det som har gått emot vänder andra sidan till i slutet av säsongen.

Coach Jesper Sundbergs kommentar inför matchen:

 Vi står inför en otroligt viktig match mot Borås. Båda lagen står på samma poäng och tävlar om inbördes placeringar.

Borås stod för en starkt prestation i helgen då de vann stort mot Uppsala.

Mycket har hänt sen vi senast möttes, många ändringar i trupperna. Till morgondagens match saknar vi ett par spelare pga skador. Tyvärr var Kristina Arsenics skada av de sämre slagen och kommer att missa resterande matcher den här säsongen.

Borås däremot har förstärkt truppen med Lovisa Djurström samt värvat in en fjärde amerikanska och har därmed fyllt kvoten med importspelare.

För oss blir det viktigt att kontrollera tempot och Borås skytte.

Som vanligt går det att följa matchen live på SolidSport: KFUM Borås Basket - Södertälje Basketbollklubb - Södertälje BBK Dam (solidsport.com)

Passa på att bli månadssuporter om Du inte redan är det!

 

 

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget