2-2 inför semi 5 i Täljehallen

Fredag 14 maj 2021

  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström
  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström
  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström

I semifinalserien mellan SBBK och Jämtland Basket är ställningen nu utjämnad efter ännu en övertygande seger av Jämtland i går.  Den femte matchen spelas i Täljehallen i morgon lördag och det lag som vinner skaffar sig seriens första matchboll. För SBBK gäller det att samla ihop sig och hitta tillbaka till känslan från de första två semifinalmatcherna. 

– 2-2, bäst av tre, först till två vinster, det är det som vi har. Vi har hemmaplansfördel och vi ser fram emot matchen i morgon. Viktigt är att vi är motiverade men också fortsätter hålla fokus på rätt saker och på vårat spel. Om man har varit med så vet man att det går upp och ner i en serie, alla matcher är olika och det är viktigt att man kommer tillbaka till sin egen fokus och till sitt eget spel, säger SBBK:s headcoach Ludde Degernäs, som tillsammans med laget fortfarande är kvar i Östersund:  

– Vi har haft lite träning här på förmiddagen (fredag). Vi åker inte förrän kvart över två till flygplatsen och sen 15.30 hem. Skönt att komma hem och sova i sin egen säng och träffa barnen, sen är det dags att gasa i morgon.

Med facit i hand var det oväntat att SBBK, i egenskap av vinnare av grundserien och med 3-0 i kvartsfinalen, skulle råka ut för två storförluster i rad mot samma motståndare som besegrades med 2-0 i inledningen av semifinalen. Det är en situation som enligt Degernäs har föranlett mycket dialog inom laget kring vad som behöver göras för att utfallet inte ska bli detsamma i morgon:

– Det är en bra grupp. Grabbarna, de vet att de måste steppa upp och att vi måste göra det bättre, det är det som är en trygghet att man som coach har det i gruppen. De pratar väldigt mycket i laget och vi har pratat också i gruppen tillsammans, det var bra snack och alla är lite trötta på att prata nu, alla vill bara gå ut och spela.

För ett lag med kort rotation som SBBK har är en väsentlig faktor att undvika foulproblem tidigt i matchen. Senast var det just det motsatta som hände Viktor Gaddefors, som fick tre fouls i q1.  

– Det är viktigt att vi har alla på banan. Det är självklart att det är ett stort minus att inte ha Viktor på banan. Så är det, våran MVP, vi behöver Viktor på banan, säger Degernäs, som också berättar att laget ställer upp med full trupp och att alla känner sig fräscha och redo inför i morgon.  

Trots frånvaron av stor publik har hemmaplan ändå visat sig vara viktig för lagen i slutspelet och han ser fram emot att serien nu åter vänder tillbaka till Södertälje:  

– Det är alltid skönt för oss att spela i Täljehallen, det är våran hemmaplan, där vi tränar varje dag och där vi känner en stor trygghet i vårat spel. Det är det vi har kämpat för hela säsongen i grundserien: att få hemmaplansfördel.

Matchen i morgon börjar klockan 17.04 och visas på SVT. Den kan även hyras på: Södertälje - Jämtland | Semifinal 5:7 (Kommentering på SVT) | SBLPlay

 

Semifinalerna startar torsdag 6 maj och avgörs i bäst av sju matcher (H-H-B-B-H-B-H) där lag med högst placering i grundserien (SBBK) börjar på hemmaplan, och har fördel av en extra hemmamatch.

 

Semifinalserien mellan SBBK och Jämtland Basket spelas enligt nedan:
Semifinal 1:7 - Torsdag 2021-05-06, kl 19.34 Täljehallen

Semifinal 2:7 - Lördag 2021-05-08, kl 16.04 Täljehallen

Semifinal 3:7 - Tisdag 2021-05-11, kl 19.34 Östersunds Sporthall

Semifinal 4:7 - Torsdag 2021-05-13, kl 18.04 Östersunds Sporthall (SVT)

Semifinal 5:7 - Lördag 2021-05-15, kl 17.04:Täljehallen (SVT)

Semifinal 6:7 - Måndag 2021-05-17, kl 19.34 Östersunds Sporthall (SVT)

Semifinal 7:7 - Onsdag - 2021-05-19, kl 19.34 Täljehallen  (SVT)

 

Samtliga matcher kommer att sändas live på sblherr.se. I slutspelet kommer det även att vara intervjuer inför, i halvtid och efter matchen. Eftersom det är intervjuer innan matchen kommer sändningarna på SBL Play starta nio minuter innan uppkast. Flera av matcherna i slutspelet kommer dessutom att sändas av SVT. Klart är att match fyra till sju i semifinalserien SBBK-Jämtland kommer att gå att se på SVT.

 

Här kan du se när alla matcher spelas och läsa mer om slutspelet (sblherr.se).   


Lina Agnemar 

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget