0-3 efter storförlust i kväll

Torsdag 27 maj 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

En ny förlust för SBBK mot Norrköping Dolphins i Stadium Arena i kväll innebär att det nu står 3-0 i matcher i SM-finalserien. Gästerna inledde fint under de första minuterna, men förmådde inte behålla rytmen och förlorade stort med 70-97. Poängbäst blev Viktor Gaddefors som gjorde en double-double, 22/12. I Norrköping gjorde Felix Terins och Terry Larrier flest: 19 var. Därmed har Norrköping den första matchbollen på hemmaplan på lördag.


 

Martin Pahlmblad visade vägen och bidrog till att SBBK fick en fin start i matchen, men det dröjde inte länge innan Dolphins övertog kontrollen och gjorde 14-0 vilket innebar 28-16 1 q1. Trevin Parks hamnade i ett antal mismatchsituationer vilket gynnade hemmalagets offensiva möjligheter och i andra änden begränsade Adam Ramstedts defensiva närvaro SBBK:s insidespel. 

 

– Jag har en jättetråkig analys och det är bara att vi kan inte matcha deras energi. Så vi måste bara gräva djupt och hitta det där. Vi får skott som vi har satt hela vår karriär, vi kan inte sätta dem och det är energin helt enkelt. Vi måste prestera. Vi måste dra i de där skotten, det är svårt att vinna annars. Jag, Dino och Trevin var 0/15 från tre förra matchen och i dag så var det inte så mycket bättre. Det är en tråkig analys, men vi måste dra i skotten och kunna matcha deras energi, det är ingen taktik, Ludde och coachstaben gör ett jättebra jobb för oss och vi måste prestera, sade Pahlmblad i TV-intervjun efteråt. 

 

Gästernas skytte fungerade varken från trepoängslinjen eller straffkastlinjen till skillnad från Norrköpings som spelade med fin rytm och stort självförtroende. I halvtid var ställningen 59-33.

 

 Vad säger man? De dominerar oss totalt, det är det man säger. De har mer energi, de springer mycket snabbare än oss. Vi är alldeles för tafatta i alla beslut vi gör. Det är ett bra lag, de skjuter bra, de spelar hemma, de har bra bollrörelse, de stoppar oss i försvar, de springer snabbt. De gör allting det vi inte vill att de ska göra och det är därför det ser ut som det gör, sade Dino Pita när han intervjuades i SVT i halvtid.

 

Med en sådan stor skillnad vid halvtid kunde den andra halvan av matchen inte bli annat än en transportsträcka. Det gav åtminstone båda lagens unga spelare mycket speltid, däribland 16-årige William Kermoury, som visade upp stor spelmognad. Att så tidigt i serien ställas inför ett vinna eller försvinna-läge var naturligtvis inte alls SBBK:s förhoppning, men för Pahlmblad och laget finns inget annat än att sikta på vinst i den kommande matchen på lördag:

 

– Vi har det svårt just nu och om vi lyckas knipa en och komma tillbaks på hemmaplan och få lite vila så kan allting hända, det är så man måste tänka, vi måste ta nästa match helt enkelt.Vi måste hitta vårt självförtroende i laget, hitta den där energin, vi måste gräva djupt. Vi kanske bara får finna oss i att bena och kropparna är trötta och bara kunna pusha igenom det och sätta våra skott. Det är ett tufft schema, men det är tufft för Norrköping också. 

 

SBL Herr, final 3:7, Norrköping Dolphins - SBBK 97-70

(28-16), (31-17), (21-18), (17-19)

 

Poäng i Dolphins: Kamau Stokes 21, Felix Terins 19, Terry Larrier 19, Adam Ramstedt 10, Philip Carr 9, Vincent Taylor 6, Hampus Åhlin 5, Tim Schüberg 5, Lucas Lindh 3

 

Poäng i SBBK: Viktor Gaddefors 22, William Kermoury 12, Martin Pahlmblad 11, Lazar Radosavljevic 8, Trevin Parks 5, Samuel Berkelund 4, Marti Rosado 2, Anton Gaddefors 2, Simon Skott 2, Adam Karahmetovic 2  


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget