SBBK's Styrelse

Årsmötet är högsta beslutande organ för Södertälje Basketbollklubbs och det är årsmötet som utser styrelsen.

Styrelsens uppgift är att ta ansvar för klubbens övergripande utveckling, säkerställa och kvalitetskontrollera klubbens totala verksamhet, tillse att stadgarna följs samt styra verksamheten så att klubbens ekonomi är god. Styrelsen ska ha kompetens som täcker den totala verksamhetens krav. Styrelsemedlemmarna ska även ha allsidig kunskap samt intresse för den ideella föreningen.

Styrelsen tillsätter SBBK:s operativa ledning.

Styrelsen fastställer och godkänner de olika ledningsgruppernas verksamhetsinriktning och budget. Styrelsen tillsätter en styrelseledamot som ordförande i respektive ledningsgrupp.

Styrelsen har månadsvisa möten under basketsäsongen.

Styrelsen medlemmar är:

 • Christian Önfelt

  Styrelseordförande

  +46 70 792 95 61 christian.onfelt@sbbk.se

  Spelade i SBBKs herrlag 1971-74. Har varit SDV-tränare och har mångårig erfarenhet från SBBKs styrelse, bla. som ordförande 1986-95. Har tidigare jobbat på AstraZeneca, men är numera pensionär.

   


 • Kjell Hasslert

  Styrelseledamot, vice ordförande

  +46 70 851 57 00 kjell@hasslert.se

  Började spela basket i 13-års åldern i Strängnäs. Har gått från att spela – och förlora - mot SBBK:s lag som tonåring till att sedan några år tillbaka sitta som vice ordförande i klubbens styrelse. Var däremellan SDV-tränare på 90-talet när barnen var i den åldern. Arbetat 25 år i Södertälje som koncernchef för Telge och även några år som stadsdirektör och där också sett SBBK:s viktiga roll i Södertälje som en förening för alla och en stolthet för staden.

 • Håkan Andersson

  Styrelseledamot, ordförande i Telge Basket ledningsgrupp

  +46 70 635 18 75 hakan.andersson@sbbk.se

  Är en sportfantast som själv provat det mesta men lockats till basketen tack vare mina tre barn som spelar aktivt. Min dotter Ida i USA (college), Stina i Umeå samt Gustav i Pojkar 01. Har fyra år i styrelsen och det stolta uppdraget att tillsammans med ledare och tränare utveckla föreningens dam- och damutvecklingslag. Vårt fokus är att utveckla egna talanger till vårt Damlag Telge vilket gör att engagemanget även inkluderar möjligheter till studier mm.

 • Jan-Lennart Andersson

  Styrelseledamot, barn och ungdom

  +46 76 881 46 66 jan-lennart.andersson@sbbk.se

  Har arbetat större delen av mitt liv i SBBK som bredd- och utbildningsansvarig och varit med i basketsvängen sedan urminnes tider - ända sedan basketen kom till Södertälje i början av 60-talet.  Har spelat själv och varit tränare i klubben. Är pensionär sedan några år men basket fortsätter vara min mission som jag kombinerar med en passion för hundträning. Idag kombineras ideellt arbete i SBBK:s styrelse med administrativa uppgifter i Svenska Hundklubben.  

 • Angeles Bermudez Svankvist

  Styrelseledamot, integration och projekt

  +46 70 314 74 04 angeles.bermudez-svankvist@hotmail.se
 • Anders Jernå

  Styrelseledamot, ordförande i Södertälje Kings ledningsgrupp

  +46 70 866 12 56 anders.jerna@sbbk.se

  Började spela basket i SBBK i Lions 1973 för att sen spelade sen vidare i klubbens olika utvecklingslag.  Spelade i SBBKs herrlag 1983 – 1985. Var tränare i klubben i 10 års tid. Har ett par års erfarenhet från SBBKs styrelse och från Stockholms Basketbollsdistriktförbund.  Är delägare i ett IT-konsult bolag inom bank och finans. Basket är kul.

   

 • Anna Setzman

  Styrelseledamot, kommunikation och integrationsprojekt

  +46 70 564 52 16 anna.setzman@sbbk.se

  Har varit spelare och ledare i klubben tidigare och är stolt över att få ge något tillbaka via engagemang i styrelsen. Har förmånen att få jobba med idrott på Riksidrottsförbundet. Bor i Nykvarn och följer sönernas idrottande i fotboll och ishockey som förälder och ledare. Min sport är basket och min basketklubb är SBBK - Här bjuds på glädje, spänning, utmaningar och gemenskap som skapar minnen för livet oavsett vilket lag i klubben du spelar i.

   

 • Mats Sjölin

  Styrelseledamot, sponsorer och försäljning

  +46 70 335 66 63 mats.sjolin@jahi.se

  Sponsoransvarig i styrelsen. Spelade i SBBK:s ungdomslag och utvecklingslag för ett antal år sedan men följer nu basketen mest kopplat till sonen Henriks framfart i Kings. Under elitmatcherna hittar du mig vid sidlinjen där jag bidrar med arbete i sekretariatet. Älskar basket -  det finns inget mer spännande än en jämn basketmatch med sekunder kvar att spela!


   

 • Carola Skoog

  Styrelseledamot, arrangemang

  +46 70 789 41 42 carola.skoog@sbbk.seBörjade som knatte i SDV-laget Bucks 1975 och slutade som tant med SBL 2004. Däremellan spelade jag i All Star och slutade i div 1 som då hette Kringlan. Älskar sporten och har två barn som spelar i SBBK idag. Hjälper till som lagförälder och sitter ofta i sekretariatet på elitmacher och DamUs matcher i div 1.

   

   

 • Rolf Skuncke

  Styrelseledamot, elitförberedande och värdegrund

  +46 73 720 25 50 skuncke@hotmail.comVar med och startade SBBK 1968 och spelade i A-laget 1968-1970. Är civilingenjör och legitimerad läkare och var lagläkare för föreningens herr- och damlag under 80-90 talet och förbundsläkare i Svenska basketbollförbundet under en tid. 

   

  Varit SDV-tränare och har två döttrar med Allstar-karriärer. Pensionerad röntgenläkare från KS-Huddinge som fortsätter engagera mig inom basket som styrelsemedlem sedan 6 år.

   

   

 • Malin Zilén

  Styrelseledamot, skolan och ledare

  +46 70 820 33 21 malin.zilen@sbbk.se

  Spelade basket på elit- och landslagsnivå under 90-talet. Avslutade basketkarriären med fyra säsonger i SBBK. Har sedan dess varit ledare inom SDV och följt F-01 där en av döttrarna är aktiv. Arbetar som speciallärare. Älskar basket för kampen i spelet, gemenskapen och möjligheten att utvecklas tillsammans! 

   

 • Johan Öhnell

  Styrelseledamot, varumärke och projekt

  +46 70 851 58 50 johan@ohnell.nu

  Har två killar som är aktiva i klubben, bägge i P05, en som spelare och en som coach. Har tidigare varit VD på Telge Energi och arbetar idag i Solkompaniet. Gillar basket för att matcherna alltid är fartiga och klubben för att den innehåller både en fantastisk breddverksamhet och grymma elitlag.