SBBK's Styrelse

Årsmötet är högsta beslutande organ för Södertälje Basketbollklubbs och det är årsmötet som utser styrelsen.

Styrelsens uppgift är att ta ansvar för klubbens övergripande utveckling, säkerställa och kvalitetskontrollera klubbens totala verksamhet, tillse att stadgarna följs samt styra verksamheten så att klubbens ekonomi är god. Styrelsen ska ha kompetens som täcker den totala verksamhetens krav. Styrelsemedlemmarna ska även ha allsidig kunskap samt intresse för den ideella föreningen.

Styrelsen tillsätter SBBK:s operativa ledning.

Styrelsen fastställer och godkänner de olika ledningsgruppernas verksamhetsinriktning och budget. Styrelsen tillsätter en styrelseledamot som ordförande i respektive ledningsgrupp.

Styrelsen har månadsvisa möten under basketsäsongen.

Styrelsen medlemmar är:

 • Per-Olof Fahlander

  Styrelseordförande

  +46 708 38 26 50 per-olof.fahlander@sbbk.seHar spelat med SBBKs A-­lag på 70-talet, tränat SDV-­ och Allstar-lag och har tidigare under åren 1995 - 2009 varit ordförande i SBBKs styrelse. Han har tidigare arbetat på Scania och varit VD för ett av dotterbolagen. Nu för tiden driver han ett eget konsultföretag.
 • Carola Skoog

  Vice styrelseordförande och Publik, Arrangemang

  +46 70 789 41 42 carola.skoog@sbbk.seBörjade som knatte i SDV-laget Bucks 1975 och slutade som tant med SBL 2004. Däremellan spelade jag i All Star och slutade i div 1 som då hette Kringlan. Älskar sporten och har två barn som spelar i SBBK idag. Hjälper till som lagförälder och sitter ofta i sekretariatet på elitmacher och DamUs matcher i div 1.
 • Christian Önfelt

  Styrelseledamot, ordförande Ekonomigruppen

  +46 76 792 95 61 christian.onfelt@gmail.comSpelade i SBBKs herrlag 1971-74. Har varit SDV-tränare och har mångårig erfarenhet från SBBKs styrelse, bla. som ordförande 1986-95. Har tidigare jobbat på AstraZeneca, men är numera pensionär.
 • Mats Sjölin

  Styrelseledamot, ordförande Försäljningsgruppen

  +46 70 335 66 63 mats.sjolin@jahi.seSponsoransvarig i styrelsen. Spelade i SBBK:s ungdomslag och utvecklingslag för ett antal år sedan men följer nu basketen mest kopplat till sonen Henriks framfart i Kings. Under elitmatcherna hittar du mig vid sidlinjen där jag bidrar med arbete i sekretariatet.
 • Håkan Andersson

  Styrelseledamot, ordförande i Telge Basket ledningsgrupp

  +46 70 635 18 75 hakan.andersson@sbbk.seÄr en sportfantast som själv provat det mesta men lockats till basketen tack vare mina tre barn som spelar aktivt. Min dotter Ida i USA (college), Stina i Umeå samt Gustav i Pojkar 01. Har fyra år i styrelsen och det stolta uppdraget att tillsammans med ledare och tränare utveckla föreningens dam- och damutvecklingslag. Vårt fokus är att utveckla egna talanger till vårt Damlag Telge vilket gör att engagemanget även inkluderar möjligheter till studier mm.
 • Anders Jernå

  Styrelseledamot, ordförande i Södertälje Kings ledningsgrupp

  +46 70 866 12 56 anders.jerna@sbbk.seBörjade spela basket i SBBK i Lions 1973 för att sen spelade sen vidare i klubbens olika utvecklingslag.  Spelade i SBBKs herrlag 1983 – 1985. Var tränare i klubben i 10 års tid. Har ett par års erfarenhet från SBBKs styrelse och från Stockholms Basketbollsdistriktförbund.  Är delägare i ett IT-konsult bolag inom bank och finans. Basket är kul.
 • Rolf Skuncke

  Styrelseledamot, Värdegrund, regler, normer och kvalitetsuppföljning

  +46 73 720 25 50 skuncke@hotmail.comVar med och startade SBBK 1968 och spelade i A-laget 1968-1970. Är civilingenjör och legitimerad läkare och var lagläkare för föreningens herr- och damlag under 80-90 talet och förbundsläkare i Svenska basketbollförbundet under en tid. Varit SDV-tränare och har två döttrar med Allstar-karriärer. Pensionerad röntgenläkare från KS-Huddinge som fortsätter engagera mig inom basket som styrelsemedlem sedan 6 år.
 • Johan Öhnell

  Styrelseledamot, Utveckling varumärket, Sociala projekt

  +46 70 851 58 50 johan@ohnell.nuHar två killar som är aktiva i klubben, bägge i P05, en som spelare och en som coach. Har tidigare varit VD på Telge Energi och arbetar idag i Solkompaniet. Gillar basket för att matcherna alltid är fartiga och klubben för att den innehåller både en fantastisk breddverksamhet och grymma elitlag.