Om SBBK Utveckling


SBBK Utveckling är ett utvecklingslag och klubbens andralag på damsidan. SBBK Utveckling spelar säsongen 2017/2018 i Basketettan Dam Södra vilket är andra divisionen för dambasket i Sverige.

SBBK Utveckling's huvuduppgift är att förbereda samt lyfta klubbens ungdomsspelare till liganivå för att kontinuerligt kunna fylla på damlaget Telge Basket. Fokuset ligger på att utveckla individer och därför ändras träningsinnehållet från år till år beroende på vad individernas största behov är.

SBBK Utveckling är det naturliga mellansteget för majoriteten av SBBK:s damspelare innan de tar steget upp till damlaget. Tilde Ahlin, Anita Ilic, Patricia Elias och Moa Filén-Hammarström är exempel på spelare som har gått vägen genom utvecklingslaget för att sedan ta en plats i Telge Basket.

En del spelare i laget har dubbellicens för att få delta i två serier samtidigt. De spelare som har dubbellicens har då möjlighet att spela för både SBBK Damlag och SBBK Utveckling men får största delen av sin speltid i utvecklingslaget.