Tufft motstånd väntar i den andra omgången av FIBA Europe Cup

Onsdag 23 november 2016

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Södertälje Kings imponerande seger över Telekom Baskets Bonn förra tisdagen ändrade ett tufft utgångsläge till att handla om ifall Kings skulle gå vidare till den andra omgången i FIBA Europe Cup som grupptvåa eller som bästa trea av alla grupper totalt sett. Kings förmåga att resa sig upp efter att ha varit näst intill uträknat i matchen var av ett sällan skådat slag i svensk basket och bekräftade vikten av att aldrig ge upp. När Bonn i går besegrade Belfius Mons Hainaut blev det klart att Kings slutade som tvåa av gruppens totalt tre lag.  

 

– Jag är glad för egen del, för klubben, för Sverige. Det här innebär att Sverige får bättre rating inför nästa år, även andra svenska lag ifall de spelar internationellt framöver. Nu ligger fokus på den nya gruppen, det kommer att bli tufft men också en utmaning, säger Vedran Bosnic.

 

I kväll spelas de sista matcherna i den första omgången i Europe Cup och dessa avgör vilka sista sex lag som går vidare till omgång 2. Övriga 18 platser är redan upptagna, däribland av Kings, som inför den andra omgången har placerats i grupp K tillsammans med det turkiska laget Gaziantep Basketbol, rumänska BC Mures och det franska laget Élan Chalon.  

 

I Chalon spelar en kär gammal Kingsspelare, nämligen John Roberson, som om det preliminära spelschemat håller i sig kommer till Täljehallen den 20 december. Den första matchen spelar Kings dock mot Gaziantep på bortaplan, preliminärt den 14 december.

 

– Vi har fått Robersons Chalon i gruppen, Gaziantep som är riktigt bra, det är alla turkiska lag, och även det rumänska laget är bra. Vi är väldigt glada att ha tagit oss så här långt, det är många i Europa som vet vilka vi är. Vi har tagit oss till Topp 24, varför inte också till Topp 16? säger Bosnic, stärkt av segern mot Bonn.

 

Prelimärt spelschema

14 december Gaziantep borta

20 december Chalon hemma


3 januari Mures hemma


10 januari Gaziantep hemma


17 januari Chalon borta


25 januari Mures borta

 

Innan Europe Cup fortsätter väntar dock viktiga ligamatcher. Närmast i fokus är BC Luleå som kommer till Täljehallen på lördag.

 

Av: Lina Agnemar 

 

 

 

 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings