Amanda Kantzy skadad

Fredag 16 oktober 2020

Foto: Martin Tibblin
Foto: Martin Tibblin

I matchen mot Wetterbygden skadade Södertälje Basketbollklubbs damlags Amanda Kantzy handen. Efter röntgen visade det sig att handen var bruten och hon har nu opererats.

 

I onsdags opererade Amanda Kantzy handen för den skada hon ådrog sig i matchen mot Wetterbygden i hemmapremiären i SBL dam. Operationen var lyckad och nu väntar först  fyra veckor med gips och därefter 2-6 veckor med rehab innan hon kan vara redo för spel igen.

 

– Väldigt tråkigt att vi tappar en sån kompetent och viktig spelare. Amanda har börjar säsongen riktigt bra och är väldigt viktig för oss. Glädjande är dock att vi så snabbt kunde få till operation och att den gick bra. Amanda är väldigt målinriktad så jag är övertygad att hon snart är tillbaka igen, säger Joakim Lantto, head coach SBBK dam.

 

Operationen genomfördes på Södertälje sjukhus men genom hela processen har SBBKs medicinska team varit rådgivande under ledning av lagläkaren Olle Lindström, som även är specialist i idrottsortopedi.


Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

 • SBBK vann i Helsingborg

  Skrivet 2021-01-20

  SBBK kom tillbaka efter en riktigt svag start och kunde till slut vinna med 72-62, efter en bra andra halvlek.

  Läs mer
 • Match mot tabelljumbon på onsdag

  Skrivet 2021-01-18

  På onsdag möter SBBK Helsingborg BBK på bortaplan. I lagens första möte i början av november vann SBBK hemma med 81-50. Nykomlingen HBBK ligger sist i tabellen, medan SBBK ligger ...

  Läs mer
 • Välkommen tillbaka Dara Taylor!

  Skrivet 2021-01-13

  Södertälje Basketbollklubbs damlag har gjort klart med en ersättare för Amanda Kantzy som lämnat för spel i Polen. Det blir den amerikanska point guarden Dara Taylor, som gör comeback i ...

  Läs mer
SBBK Damlaget