Lantto ny headcoach för Telge

Onsdag 13 maj 2020

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

Ny headcoach för Södertälje Basketbollklubbs damlag Telge Basket blir 28-årige Joakim Lantto, tidigare assisterande coach för laget.

- Vi är mycket glada att ha hittat en så bra lösning internt, Joakim har byggt upp en stor erfarenhet och kompetens de senaste åren och är mogen för ett huvudtränaruppdrag, säger SBBK:s klubbdirektör Johan Strömwall och fortsätter:

 - Vi hade redan kontrakt med honom som assisterande coach över nästa säsong, nu ändrar vi bara lite i villkoren och ökar ansvaret. Dessutom har Joakim en viktigt utbildarfunktion i vår skolbasketverksamhet.

Joakim Lantto är även coach för U16-landslaget. 

Nuvarande coach Viktor Bengtsson kommer att vara föräldraledig från sin tjänst kommande säsong, men kommer att kunna finnas med i ledarstaben under lagbygge och försäsongsträning. 

Relaterade nyheter

 • Match mot tabelljumbon på onsdag

  Skrivet 2021-01-18

  På onsdag möter SBBK Helsingborg BBK på bortaplan. I lagens första möte i början av november vann SBBK hemma med 81-50. Nykomlingen HBBK ligger sist i tabellen, medan SBBK ligger ...

  Läs mer
 • Välkommen tillbaka Dara Taylor!

  Skrivet 2021-01-13

  Södertälje Basketbollklubbs damlag har gjort klart med en ersättare för Amanda Kantzy som lämnat för spel i Polen. Det blir den amerikanska point guarden Dara Taylor, som gör comeback i ...

  Läs mer
 • A3 - SBBK uppskjuten

  Skrivet 2021-01-12

  Efter att flera spelare i A3 Basket Umeås trupp har smittats med covid-19 har Svenska Basketbollförbundet beslutat att skjuta upp fredagens match mellan SBBK och A3 i SBL dam.

  Läs mer
SBBK Damlaget