Lantto ny headcoach för Telge

Onsdag 13 maj 2020

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

Ny headcoach för Södertälje Basketbollklubbs damlag Telge Basket blir 28-årige Joakim Lantto, tidigare assisterande coach för laget.

- Vi är mycket glada att ha hittat en så bra lösning internt, Joakim har byggt upp en stor erfarenhet och kompetens de senaste åren och är mogen för ett huvudtränaruppdrag, säger SBBK:s klubbdirektör Johan Strömwall och fortsätter:

 - Vi hade redan kontrakt med honom som assisterande coach över nästa säsong, nu ändrar vi bara lite i villkoren och ökar ansvaret. Dessutom har Joakim en viktigt utbildarfunktion i vår skolbasketverksamhet.

Joakim Lantto är även coach för U16-landslaget. 

Nuvarande coach Viktor Bengtsson kommer att vara föräldraledig från sin tjänst kommande säsong, men kommer att kunna finnas med i ledarstaben under lagbygge och försäsongsträning. 

Relaterade nyheter

 • Damerna vann och gjorde 100

  Skrivet 2020-10-25

  Kapten Claesson visade vägen, importerna levererade och Anna Dahl svarade för en jättematch och en dubbel dubbel, när SBBK slog Mark med 100-89.

  Läs mer
 • Rosa Oktober

  Skrivet 2020-10-25

  Under oktober månad gör alla klubbar i SBL dam en insats för att uppmärksamma och samlat in pengar till kampen mot bröstcancer. Nu kan du köpa en SBBK Rosa Oktober ...

  Läs mer
 • Inför Mark

  Skrivet 2020-10-23

  Medan SBBKs herrlag fortfarande väntar på seriepremiär gör sig SBBKs damlag redo för säsongens fjärde match. Det är Mark Basket som står för motståndet på söndag på bortaplan i Kinna.

  Läs mer
SBBK Damlaget