Kings förlorade i Köping

Lördag 15 februari 2020

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
Köping besegrade Kings med 74-71 i en match där hemmalaget hade försteg nästan hela matchen. 
 
Tros att det såg hopplöst ut, så fick Kings ändå chansen att få till en förlängning, men Martin Pahlmblads avslutande trepoängsförsök nådde aldrig fram till korgen. 

- Det är alltid tråkigt att förlora så där i slutet, men grabbarna fightade oss tillbaka. Men vi låter dem ta 15 offensiva returer, det där måste vi hantera bättre. Stundtals spelade vi bra defence och stundtals bra offence, men det är för mycket upp och ner. Vi måste bli mer stabila, säger coach Ludwig Degernäs.
 
Var det en bra SBL-match tycker du ? 
  
- Svårt att säga så här efter matchen, men jag tycker att det var en fysisk match med stundtals hög intensitet med två lag som fightades och ville vinna, säger Degernäs.
 
Förlusten innebär att Kings nu har 17 vinster och 12 förluster, medan Köping har 20 vinster och nio förluster. Framförallt innebär det att Kings nu har sex poäng upp till Köping.
 
Jonathan Person var poängbäst i matchen med 19. Gary Blackston hade en dubbel dubbel med 13 poäng och 10 returer.  
 
 
Anton Gaddefors spelade inte och Charles Callison lite sparsamt.
 
- Callison har problem med foten. Jag hoppas det kan lösa sig under landslagsuppehållet. När det gäller Anton så vilade vi honom av säkerhetsskäl. Han har spelat mycket och är sliten, så vi tog beslutet i samråd med sjukgymnasten, säger Degernäs.  
 
Både Dino Pita och Alexander Larsson saknas fortfarande och då har klubben valt att förlänga kontrakten med Freeman och Buterlevicius. 
 
 
 
Matchen:
 
Jonathan Person satte en trea efter 27 sekunder, men då svarade Köping med tre raka tvåor, innan Martin Pahlmblad satte en trea. (De skulle visa sig vara de enda under första halvlek). Niklas Larsson kom igång med produktionen och det var tur att Jonathan Person gjorde fyra poäng i slutet av perioden så underläget stannade vid -1. Jonte hade 12 poäng i första.
 
Ställningen efter första: 20-19 för Köping.
 
Shane Walker gjorde fem raka i början av den andra. Simas Buterlevcius fick skjuta tre straffkast och satte alla tre och Martin följde upp med två och då var Kings med igen. Freeman försvarade bra på Jeremy Coombs, som gjorde stagfel och Martin gav Kings ledningen med 26-25 på ett snyggt sätt. Niklas Larsson satte två stycken treor och Freeman en hook, men sista ordet i den andra quartern fick Combs, med en lay-up.  Köping vann perioden med 21-16.
Niklas Larsson poängbäst i matchen med 14. Jonathan Person hade 13. 
 
Ställningen efter första halvlek: 41-35 för Köping
 
Eric Adams stark när Kings gjorde 7-0 i upptakten. Inte bara poäng, utan bra försvar mot Combs. En alley-oop och en dunk för Adams. Dessvärre för Kings kom Köping med ett 11-0 ryck, som till sist bröts av en trea från Callison. Köping vann perioden med 15-14. 
 
Ställningen inför avslutningen: 56-49 för Köping.
 
Freeman inledde med fyra poäng, men då gjorde Köping 8-0. Det var åter Callison som bröt den raden. Coach Degernäs provade med två time-out och Jonte och Martin tog Kings till underläge med fem. Då tappade kingsförsvaret bort Niklas Larsson som helt fri kunde sätta sin fjärde trea. Med 3.46 kvar blev Adams utfoulad. Sheriff Drammeh gjorde sina första två och Freeman gjorde två till och då fanns chansen. Men Combs hade tur med studsen när han satte 74-69, med 20 sekunder kvar. Freeman gjorde 74-71 och Sheriff snodde en offensiv foul med sex sekunder kvar. Dessvärre nådde aldrig Martins trea frtam til korgen. Kings vann sista perioden med 22-18, men Köping vann matchen.
Kings sköt 45% mot 42 för Köping och båda lagen hade sex stycken treor var. Kings hade dock 6/24. Straffprocenten var 82-80 för Köping, som också vann returerna med 37-31. Köping hade 15 turn-over mot 13 för Kings. 
 
Slutresultat: Köping-Kings 74-71 
 
 
Poäng hos Kings:
Jonathan Person 19, Martin Pahlmblad 14, DeShawn Freeman 14, Eric Adams 9, Simas Buterlevicius 8, Charles Callison 5 och Sheriff Drammeh 2.  
 
Poäng hos Köping:
Niklas Larsson 17, Jeremy Combs 16, Gary Blackston 13, CJ Jackson 13, Shane Walker 7, Ernests Kalve 6 och Lukas Friberg 2. 
 
 
 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings