Tabelljumbon gästar Täljehallen

Söndag 9 februari 2020

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
I morgon måndag möter Södertälje Kings ligans jumbo Djurgården Basket, som har förlorat 23 av 27 matcher under säsongen. Även Kings har haft sina motgångar, men inte på samma nivå. Statistiskt sett har Kings, som har vunnit alla de tre tidigare mötena, oddsen på sin sida – ändå finns ingen anledning att tro att det ska bli en enkel match. 

 

– Vi vet inte vilket lag vi kommer möta till hundra procent, men det vi vet är att varje match vi har haft mot Djurgården har varit tuffa fajter, de har allt att vinna när de spelar mot oss. De har ju haft en bråkig säsong med mycket konstiga grejer som har hänt under året. De har kontrakterat två nya amerikaner här i dagarna och lagt till dem i truppen: Aaron Williams och Craig Victor, säger Kings headcoach Ludde Degernäs.

 

Att Williams och Victor ansluter är nödvändigt för Djurgården, som har mist både Yannick Anzuluni och Obinna Oleka. Dessutom gjorde Adam Ramstedt nyligen klart med Norrköping Dolphins och var matchavgörande i det senaste mötet med Kings där Dolphins vann med ett poäng efter förlängning.

 

– Jag vill se skillnad jämfört med mot Norrköping i att vi behöver mer fart offensivt och defensivt, vi behöver vara mer aggressiva. Självklart spelar faktorn att det var tredje matchen på fyra dar in, men nu har vi fått vila, säger Degernäs, som är lättad över ett positivt besked om Eric Adams befarat allvarliga skada: 

 

– Det fanns ingenting som var av, så han fick som en stukning i knäet kan man säga. Svullnaden har gått ner och han har svarat bra på rehab, han började rehab direkt dan efter, det känns positivt. Som det ser ut nu kommer han kunna värma upp imorgon och så får vi se hur han känner på matchen. 

 

Simas Buterlevicius var den förste av Kings två senaste nyförvärv att bli spelklar och visade från start upp sin kapacitet. Den andre, Deshawn Freeman, hamnade relativt fort i hetluften när Adams skadades under Svenska Cupen, och även om det blev förlust mot Dolphins var hans siffror imponerande: 23 returer, 20 poäng, fem steals, två assists och en block. 

 

– Freeman gjorde det bra. När man spelar som ensam stor spelare är det ett stort ansvar som vilar på ens axlar – vi såg Scottie dra det lasset tidigare under säsongen. Båda växte med den uppgiften, men om vi ska kunna spela fyrtio minuter bra basket behöver vi två stora spelare på banan som kan byta av varann.  

 

– Viktigast är att vi svarar upp och spelar med intensitet, mer energi och fart än förra gången, för det var inte tillräckligt sist. Sen är jag stolt över hur grabbarna har hållit ihop det, men vi måste kräva mer av oss själva, säger Degernäs.

 

Av: Lina Agnemar

 

Relaterade nyheter

 • Ny vinst för SBBK mot Köping

  Skrivet 2021-01-22

  SBBK tog sin elfte raka vinst när Köping besegrades hemma i Täljehallen med 86-80, i en match som inför den sista quartern var jämn.

  Läs mer
 • Köping näst ut för SBBK

  Skrivet 2021-01-21

  Matcherna duggar tätt för SBBK:s herrlag. Under fredagskvällen har det blivit dags för veckans andra match när Köping gästar Täljehallen.

  Läs mer
 • Övertygande seger mot Borås och tionde raka

  Skrivet 2021-01-20

  SBBK fick sin revansch mot Borås Basket och vann övertygande med 97-73. Att Marek Klassen saknades var kännbart för Borås, som aldrig riktigt fick kontakt i matchen. Poängbäst blev Anton ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget