Final Four i Täljehallen

Fredag 31 januari 2020

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

SBBK står för arrangemanget när Svenska Cupen är tillbaka. Det betyder att du kan se fyra av Sveriges fem bästa lag, på en och samma dag. 

Kings var rankat högst och fick då välja semifinalmotståndare och valde Wetterbygden Stars. Det innebär att Borås och Luleå möts i den andra.

lördag 1730: Kings-Stars

Senast de här båda lagen möttes vann Kings med 91-87. Det var tidigare den här månaden. Anton Gaddefors gjorde 23 poäng. Men Stars kom starkt i slutet och Daniel Mortensen var riktigt bra, med fem stycken treor och 25 poäng. Ludwig Degernäs, kingscoachen, har stor respekt för motståndet.

- Det är ett av de farligaste lagen. De vill spela i högt tempo och har bra trepoängsskytte, inte bara Mortensen. Tyler Sabin, Calvin Hermason och Adam Rönnqvist är också farliga och så har de Calle (Engström) inside. Vi måste fortsätta med bollrörelse från sida till sida, läsa deras defence och stoppa trepoängsskyttet, säger "Ludde".  

1500 Borås-Luleå

En titt i SBL-tabellen ger känslan av att det här är något av en moralisk final - det är ettan mot tvåan. Luleå har inte lyckats besegra Borås den här säsongen. Senast vann Borås med 84-72. Luleåcoachen Peter Öqvist hittar ingen särskild detalj som som nyckel till vinst, utan tar fram kvasten.

- Vi måste städa och få bort all skit.

Som alla andra fruktar han Borås trepoängsskyttar.

- De har många skyttar och kan sprida golvet och blir någon slagen så kommer trean. Vi måste vara jättebra defensivt. Offensivt måste vi skära i dåliga anfall, säger Öqvist.  

  

  

Relaterade nyheter

Södertälje Kings