Enpoängsförlust mot Visby

Lördag 19 mars 2016

Telge Basket lyckades trots Samarie Walkers avhopp inte besegra Visby Ladies och förlorade med 69-70. Telge kom till korta i returtagningen (34-51) och hade en dålig dag med trepoängsskyttet (5/28). Visbys Kajsa Carlsson var en av dem i Visby som var effektiv i returtagningen och slutade på tio, dessutom gjorde hon 13 poäng vilket resulterade i en double-double. Ellen Åström blev poängbäst i matchen med 20 följd av Taneisha Harrison, tillbaka efter sjukdom, med 19.

Placeringsmässigt innebär förlusten att Alvik kan passera Telge i tabellen och i förlängningen att Telge kan ha mist hemmaplansfördelen (vilket dock beror på hur det går i den allra sista omgången nästa vecka). Kvartsfinalmotståndaren Alvik Basket förblir dock densamma.

Hemmalaget hade greppet om matchen fram till halvtid då Frida Fogdemark med hjälp av en trea i slutsekunden drygade ut ledningen med nio poäng. Men när den tredje perioden inleddes fortsatte det inte lika bra för Telge. Det dröjde närmare tre minuter innan laget satte sina första poäng och 13 var allt som producerades i q3. Huvudpersoner i bortalaget var Carlsson, Patricia Oakes, Elin Sjöberg, Johanna Petersson och Inesa Visgudaité som med fint samspel tillsammans bidrog till Visbys 22 poäng i perioden.

Den sista perioden blev en tio minuters kamp om vinsten och lagen turades om att ta över ledningen. Halvvägs in i quartern lyckades Telge tack vare en trepoängare (en av Telges få) av Tilde Ahlin gå upp i en enpoängsledning som var uppe i fem när två och en halv minut återstod. Men Visbys rutinerade coach David Leman såg till att laget höll andan uppe och därefter kom gästerna tillbaka starkt. När tre sekunder återstod av matchen fick Marlene Wallin möjlighet att ta trepoängsskottet som gav Visby segern.

Det blev ett snöpligt slut för Telge i en match som på förhand såg ut att ha oddsen på sin sida. Nu är det bara att ladda om inför matchen mot Mark Basket på onsdag.

Basketligan dam, Telge Basket – Visby Ladies 69-70
(23-15), (16-15), (13-22), (17-18)

Poäng i Telge:
Ellen Åström 20
Taneisha Harrison 19
Frida Fogdemark 13
Tilde Ahlin 8
Linnea Nilsson 5
Ashley Daniels 4

Poäng i Visby:
Patricia Oakes 18
Kajsa Carlsson 13
Inesa Visgaudatié 12
Elin Sjöberg 12
Marlene Wallin 6
Johanna Persson 5
Johanna Petersson 2
Andriana Minic 2

Skriven av: Lina Agnemar

Foto: Anna Forsström

Relaterade nyheter

Telge Basket