Kings obesegrat 2020

Lördag 11 januari 2020

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
Årets tredje raka vinst kom i Umeå, där Kings vann med 89-82. 
 
Detta innebär att Kings nu har 14-8, medan Umeå har 6-15.  
 
Kapten Martin Pahlmblad hade stor del i segern. Han spelade 40 minuter, gjorde 29 poäng och många av dem kom i viktiga lägen i den andra halvleken. 
 
Eric Adams bidrog med en dubbel-dubbel - 13 poäng och 17 returer. 
 
Detta var en match i långt tempo med mycket zonförsvarsspel och där Kings länge hade låg procent på tvååpoängsförsöken. Däremot sate Kings 14 treor, mot sex för Umeå och där fanns en stor anledning till segern. Sheriff Drammeh satte fem av fem treor.
 
- I det här läget är det viktigt att våra erfarna spelare steppar upp och de presterade på hög nivå - jag är glad och nöjd med segern, säger coach Degernäs.
 
Det var lågt tempo och en hel del zon från er sida.
 
- Självklart vill vi dra ner på tempot när vi har den här rotationen. Men jag är också nöjd med att vi behöll fokus i 40 minuter, säger Degernäs.
 
Ni hade länge svårt med avsluten från nära håll, bara sju av 30 efter tre perioder.
 
- Vi fick inte in bollen, men till slut lyckades vi få in den till Martin och då kom poängen. Men det var bra att vi hittade våra skyttar där ute, efter bra bollrörelse, säger Degernäs. 
 
Kings kom till spel utan Dino Pita och Alexander Larsson. Nyförvärven Deshawn Freeman och Simas Butenlevicius var spelklara. Charles Callison fanns med på bänken, men spelade inte. 
 
Kings startade då med Sheriff Drammeh, Jonathan Person, Martin Pahlmblad, Anton Gaddefors och Eric Adams.
 
 
Matchen:
 
Anton Gaddefors satte matchens första två poäng från straffkastlinjen och Gaddefors och Sheriff sköt i varsin trea till ledning 10-8. Då gjorde Umeå 11-0 och kunde också vinna den första quartern med 23-14. Kings hade 3/11 på tvåor.
 
Ställningen efter den första: 23-14 för Umeå
 
Jonathan Person inledde med en trea och det var Kings melodi i denna andra quarter. Hela sex stycken blev det med fortsatt skralt på tvåor (4/20). Martin Pahlmblad bäste poängplockare på planen med 10. Kings vann q2 med 23-14.
 
Ställningen i halvtid: 37-37.
 
Tendensen fortsatte i den tredje, nu till 7/30 på tvåorna. Sheriff Drammeh sköt här i tre av sina treor. I slutet av perioden kom viktiga poäng av Jonathan Person. Perioden oavgjord 23-23.
 
Ställningen inför avslutningen: 60-60
 
Umeå gick till 65-61, innan Martin tog Kings tillbaka i matchen med en trea och den följdes av ytterligare sex raka pahlmbladpoäng, nio sammanlagt alltså. Med 5,28 kvar hade Kings lagfoul, men Umeå kom aldrig närmare än 74-76. I slutminuten kunde Eric Adams dunka och säkra både segern och sin dubbel-dubbel. Kings vann q4 med 29-22.
 
Slutresultat: Umeå- Kings 82-89  
 
 
Poäng hos Kings:
 
Martin Pahlmblad 29, Jonathan Person 16, Sheriff Drammeh 15, Anton Gaddefors 13, Eric Adams 13 och Adam Karahmetovic 3.
 
Poäng hos Umeå:
 
Rodney Williams 17, Adam Presutti 15, Nathan Dawit 14, Giorgio Milligan 11, Cole Welle 10, Alexandros Varytimiadis 8, André Nilsson 4 och Albin Frank 3 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings