Litauisk forward till Kings

Fredag 10 januari 2020

Södertälje Kings har idag gjort klart med ytterligare en spelare: den 30-årige litauiske forwarden Simas Butenlevicius. Den 200 cm långe landslagsspelaren, som spelat på hög nivå i Europa under hela sin proffskarriär, har tidigare spelat ihop med bland andra Kingsstjärnan Dino Pita.

- Simas är en mycket bra spelare, har en perfekt profil för oss, och dessutom vet vi precis vad vi får, jag är jättenöjd, säger Kings headcoach Ludde Degernäs.

 

Butenlevicius förväntas vara spelklar redan till den viktiga hemmamatchen mot Wetterbygden Stars på tisdag (14 jan).

 

- Vi har med Simas Butenlevicius och Deshawn Freeman nu förstärkt laget med två spelare på korttidskontrakt, vi kände oss tvingade att reagera snabbt på det skadeläge Kings hamnat i, säger nye klubbdirektören Johan Strömwall. 

 

- Vi kommer dock aldrig att äventyra klubbens ekonomi och med korta avtal kan vi ta nya beslut om någon månad, när vi ser hur rehaben fungerat för våra skadade spelare, avslutar Strömwall.

Relaterade nyheter

 • Kings första förlust 2020

  Skrivet 2020-01-17

  Nässjö besegrade Kings med 63-61 i en match där Kings skytte bara fungerade sporadiskt.

  Läs mer
 • Toni - dubbelt prisad

  Skrivet 2020-01-15

  Toni Bizaca har hedrats med två utmärkelser efter avslutad karriär: Telgebragden och årets SBBK:are. Ett pris han delar med coach Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Knapp seger för Kings

  Skrivet 2020-01-14

  Det blev en förhållandevis jämn men ändå ryckig match mellan Södertälje Kings och Wetterbygden Stars. Hemmalaget drog ifrån tillfälligt under matchens andra halva för att därefter tappa största delen av ...

  Läs mer
Södertälje Kings