Kings förstärker med amerikansk forward

Måndag 6 januari 2020

Södertälje Kings förstärker laget med den 25-årige amerikanen Deshawn Freeman, en 201 cm lång powerforward som närmast kommer från spel i den holländska ligan, där han har representerat Groningen. Säsongen 2018/2019 spelade han för Worcester i den brittiska ligan.

 

 Freeman kommer att hjälpa oss mycket, speciellt som vi har skadeproblem och har tvingats rotera på för få spelare några matcher. Klubben visar handlingskraft som reagerar och detta gör att vi kommer att bli ännu farligare längre fram när våra skadade spelare är tillbaka, säger Kings headcoach Ludde Degernäs.

 

Amerikanen gjorde sin första träning med Kings igår, och förväntas bli spelklar om en dryg vecka då arbetstillstånd och övriga dokument är klara.

Relaterade nyheter

 • Kings förlorade i Köping

  Skrivet 2020-02-15

  Köping besegrade Kings med 74-71 i en match där hemmalaget hade försteg nästan hela matchen.

  Läs mer
 • Fler bilder

  Bekväm och välbehövlig hemmaseger

  Skrivet 2020-02-10

  Matchen mot Djurgården Basket genererade en välbehövlig vinst för Södertälje Kings efter tre raka förluster (två i SBL och en i Svenska Cupen) och slutade 91-62. Poängbäst blev Djurgårdens Lazar ...

  Läs mer
 • Tabelljumbon gästar Täljehallen

  Skrivet 2020-02-09

  I morgon måndag möter Södertälje Kings ligans jumbo Djurgården Basket, som har förlorat 23 av 27 matcher under säsongen. Även Kings har haft sina motgångar, men inte på samma nivå. ...

  Läs mer
Södertälje Kings