Kings fick upprättelse

Lördag 7 december 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Efter den tråkiga förlusten mot Köping Stars i onsdags var Södertälje Kings redo för revansch mot Wetterbygden Stars och vann med 91-76. Poängbäst blev Wetterbygdens Tyler Sabin med 23, medan Jonathan Person gjorde en double-double: 19 poäng och tio returer. Dubbel glädje blev det för hemmapubliken i och med Dino Pitas efterlängtade comeback. 

 

– Jag har längtat efter att komma på banan, sen vilken match spelar inte så stor roll. Det har varit en lång väntan, det kändes som om det skulle vara tidigare än de här sex-åtta veckorna det har tagit, men det är skönt att jag är tillbaka och förhoppningsvis kommer jag i ännu bättre form snabbt, sade Pita efter matchen. 

 

Högt tempo och mycket energi präglade inledningen av matchen och Kings kom ut starkt. När 3:47 återstod av quartern var det dags för dagens andra comeback när Pita äntrade planen (först ut var Telge Baskets Meret Kleine-Beek). Sheriff Drammeh presenterade sig med tre av tre trepoängare under q1, medan Sabin stod för tio poäng. 

 

Wetterbygdens nyaste tillskott Carl Engström krävde hård defensiv bevakning inom det målade området och vid trepoängslinjen befann sig Sabin, Adam Rönnqvist och Calvin Hermanson. Den tiopoängsledning som hemmalaget hade skaffat sig från q1 höll i sig halvvägs in i q2, när Rönnqvist satte två snabba treor som minskade poängskillnaden till fyra. 

 

– Sabin var het ett tag, sen tycker jag Sheriff stängde ner han lite, Adam var het ett tag, sen stängde vi ner honom. Det gäller verkligen att spela matchups, det är många duktiga spelare i den här ligan och vi behöver ta bort ett visst antal av de här toppspelarna i varje lag, sade Ludde Degernäs, som naturligtvis var glad över Pitas återkomst: 

 

– Det är kul att Dino är tillbaka, han är viktig för laget självklart, men jag såg hans leende på träningen igår… Att han fick kliva på banan igen och han gick in och presterade direkt, stor respekt till honom. Vi behöver allihop och om vi ska nå långt behöver vi fortsätta jobba med vår lagbasket.   

 

Den första delen av q3 var jämn, men tack vare produktivt anfallsspel av framför allt Charles Callison och Person under den andra halvan var hemmalagets ledning 10 poäng inför q4. Wetterbygdens hedgeförsvar på Kings guards gav inte riktigt önskad utdelning och ledde dessutom till att Jonathan Bohman fick sätta sig på bänken med fyra fouls. 

 

Engström var naturligtvis en faktor som kingsspelarna måste beakta, men med ett massivt hjälpförsvar kunde de åtminstone begränsa honom under korgen (på bekostnad av några fouls).

 

– Han är väldigt stor och jag känner ju honom sen vi spelade i landslaget, men jag tycker att vi utnyttjade hans svagheter med att spela pick och rull ganska högt så att han fick springa tillbaka. Sen tycker jag att Alexander Larsson och Scottie gör ett väldigt bra jobb på honom, han är mycket tyngre än dem, men de gör så gott de kan och de gör även poäng på honom inside, sade Pita.

 

– Som coach tycker man att matchen är hela vägen, det är inget att man slappnar av. Jag vet inte vem som dribblar ut den i slutet, då förstår jag att okej, vi vinner det här. Man försöker vara på tårna hela tiden och det är det jag kräver av mina spelare också, sade Degernäs. 

 

SBL, Södertälje Kings – Wetterbygden Stars 91-76

(26-16), (15-22), (27-20), (23-18)

  

Av: Lina Agnemar 

 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings