Kings föll i sista europamatchen

Onsdag 27 november 2019

BC Balkan besgrade Kings med 90-89 i en mycket spännande avslutning, där Kings var i ledningen med en poäng med 1.36 kvar. 

I det läget satte Jordan Callahan en viktig trea. Anton Gaddefors missade sin trea och Kenneth McElrath gav Balkan tre nya poäng och 88-83. Anton Gaddefors satte en trea och med 12,4 sekunder kvar hade Kings bollen efter att ha stoppat Balkans anfall. Men Charles Callison blev avblåst för dubbeldribbling och så försvann vinstchansen. 

Martin Pahlmblad var poängbäst med 23. 

- Jag är nöjd med att grabbarna visar karraktär och kommer tillbaka, det tyder på bra attityd. Men vi förlorar den här matchen i den tredje perioden, då vi hade för dålig kontakt i defence. Alexander Larsson har legat däckad på hotellet sen vi kom hit och mådde heller inte bra under matchen, men han ville ändå hjälpa till så mycket han kunde, nu när Andrew Smith inte är kvar, säger coach Ludwig Degernäs.  

Nu är europaäventyret över för den här gången. Vilken match tycker du är er bästa ?

- Den som stcker ut är nog segern nere i Antwerpen i kvalet till Champions league. Det var starkt att kunna vinna där nere. I Europa cup har vi varit med i matcherna med det är nått som saknats.

Vad är det då ?

Kvalité, erfarenhet och stora spelare, säger Ludde och konstaterar att man nu vet mer om vad som ska göras för framtiden.  

I grupp G var det ju redan tidigare klart att Cluj och Jenisej skulle gå vidare. I den sista omgången vann Cluj mot Jenisej med 97-83 och vann därmed gruppen. Kings förlust innebar samtidigt att det blev en sistaplats.  

Relaterade nyheter

Södertälje Kings