Kings skärpte sig och vann i Umeå

Lördag 23 november 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
Kings besegrade Umeå på bortaplan med 87-70, efter en svag första quarter, som följdes av vassare försvarsspel och till slut en klar seger. 
 
När man började känna igen Kings försvarsspel, så var Umeå till synes utan chans. Den fantrastiska skottprocenten (71) från den första quartern försvann. Det var bara när bänkspelarna kom in i slutet av q3, som Umeå därefter var med i matchen.  
 
- När vi spelar bra försvar, då är vi farliga för det är så mycket vi får med oss då säger coach Ludwig Degernäs efter matchen.
 
Men vad sa du efter den första quartern ?
 
Det var grabbarna som pratade med varann och bestämde att vi måste spela ett bättre försvarsspel. Martin, Jonte och de andra ledarna i laget är viktiga i såna lägen.
 
Nu är det sju vinster och tre förluster för Kings.
 
- Man ska komma ihåg att vi spelat fem raka bortamatcher i SBL och vunnit fyra, så vi har verkligen hållit ihop det bra, med tanke på det tuffa spelschemat. Vi är kanske inte precis där vi vill vara, men det finns att bygga på, säger Degernäs.  
 
Matchen i korthet:  
 
Det började med att Nathan Dawit sköt i en trea för Umeå och Anton Gaddefors satte två straffkast för Kings. Därefter handlade det mycket om hemmaspelarna Rodney Williams och Nathan Dawit som var framgångsrika mot ett inte alls lyckat kingsförsvar. Men tre stycken treor från Jonathan Person och en från Martin Pahlmblad gjorde ändå att Kings hängde med hyfsat, trots statistiken. Kings sköt bara 38% mot Umeås 71. Umeå hade också 12-3 i returer. 
 
Ställningen efter första: 27-21 för Umeå.
 
Den andra quartern inledde Kings med 7-2, efter att Andrew Smith gjort de fem första, i sin sista match. Rodney Williams fortsatte att leverera för Umeå, men var nu ensam, mot ett mycket bättre kingsförsvar. Pahlmblad hade nu kommit igång och Charles Callison började synas allt mer. Bland annat med en hook. Det var också Callison som gjorde de sista poängen i q2, där Kings också höjt sin skottprocent till 47, medan Umeå tappat till 42. Uppryckning också med returtagningen, där det nu stod 23-16 för Umeå. Kings vann q2 med klara 25-9. 
 
Ställningen i halvtid: 46-36 för Kings.
 
 
Anton Gaddefors sköt i tre stycken treor och det hjälpte Kings att göra 20-5 och då tog Jesper Gustafsson time-out. Då kom bland andra Jacob JOhansson in och han gjorde snabbt åtta raka för Umeå som fick energi av det. Alexander Larsson stack emellan och bröt umeåmagin, men Johansson satte också ett straffkast, innan det var slut på perioden. Kings vann tack vare starten perioden med 24-21. 
 
Ställningen inför avslutningen: 70-57 för Kings
 
På 3.45 gjordes bara fyra poäng och de fyra kom från Jonathan Person. Alexander Larsson som under den tiden missat två straffkast satte sen två och uppförsbacken för Umeå var riktigt brant. Det tog sex minuter för Umeå att göra poäng och det var Nathan Dawit som satte stopp för eländet. Nu kom istället en svag matchdel av Kings. Fokus försvann - av naturliga skäl kanske. Sheriff Drammeh sköt i en trea, vilket innebar hans första poäng i matchen och det skulle också bli de sista. Strax därpå fick han en osportslig foul och hade sedan tidigare en teknisk - han fick lämna banan. Umeå kunde minska avståndet men Kings vann ändå q4 med 17-13. 
Kings sköt 44% mot Umeås 39. Umeå hade 46-36 i returer, men också 20-11 i turn-over. Kings satte 13 av 27 på treorna.
 
Slutresultat: Umeå-Kings 70-87
 
 
Poäng hos Kings: 
 
Anton Gaddefors 21, Martin Pahlmblad 13, Jonathan Person 13, Andrew Smith 12, Alexander Larsson 12, Charles Callison 8, Eric Adams 5 och Sheriff Drammeh 3. 
 
Poäng hos Umeå:
 
Rodney Willliams 24, Nathan Dawit 13, Jacob Johansson 9, Andre' Nilsson 9, Georgio Miligan 5, Rashard Odomes 4, Anton Leth 3, Egan Saleman 2, Nils Botold 2 och Callum Lawson 1,  
 

 
  

Relaterade nyheter

Södertälje Kings