Kings vann mot Djurgården

Fredag 15 november 2019

Kings besegrade Djurgården med 89-79, i det som var Kings tredje match på bara fem dagar.

- Jag är förstås glad över vinsten, med tanke på spelschemat. Grabbarna visar att de vill vinna och egentligen har de här tre senasate matcherna sett liknande ut, med bra och sämre perioder, säger coach Ludwig Degernäs.

Med tanke på programmet, har du matchat på nåt speciellt sätt ?

- Martin (Pahlmblad) har inte spelat sina 35 minuter, han har varit närmare 30. Men visar ändå styrka ikväll när han som kapten kan prestera så här bra, säger Degernäs.

- Nu har jag gett killarna en ledig helg, det är de värda.  

 

Kings har nu sex vinster och tre förluster. För Djurgården var detta den femte raka förlusten och de står nu på två vinster och åtta förluster.  

Förre kingsspelaren Adam Ramstedt öppnade matchen ypperligt för Djurgården, men Martin Pahlmblad sköt in Kings i matchen från trepoängslinjen. Martin också poängbäst i matchen med 23. 

Trots att Kings dominerade så kom Djurgården så nära som fyra poäng bakom i slutskedet. Då sköt Charles Callison i fyra av fyra straffkast och tog en mycket viktig defensiv retur.  

Eric Adams kommer mer och mer - 19 poäng och 13 returer på honom ikväll.  

Noterbart också Djurgården bara satte sju av sina 15 straffkast. Bättre där och det hade varit ännu mer spänning.  

 

Matchen i korthet:

Lazar Radosavljevic gjorde matchens första poäng och Jonathan Person svarade. Sen ägde Adam Ramstedt matchen i stund. Två stycken treor och en dunk tog Djurgården till 10-5 och coach Degernäs valde att kalla till time-out. Sen följde ett repoängsregn, där Martin Pahlmblad var främst med tre stycken. Den tredje innebar 20-15 för Kings. Då dök en annan spelare med förflutet i Kings upp - Kristoffer Gafor. Han sköt i två raka treor men innan den första quartern var över hade Anton Gaddefors också satt en trea. 

Ställningen efter första: 27-23 för Kings

Charles Callison utnyttjade sömningt djurgårdsförsvar två gånger och gav Kings en bra start, men Radosavljevic kom med en trea för 29-31. Martin gjorde sju raka poäng, men Adam Ramstedt gjorde fyra raka för DIF. Med 3.19 kvar fick Ramstedt sin tredje foul och tvingades vila. Det gav utrymme för Eric Adams offensivt och det var också han som spikade halvtidsresultatet. Kings vann q2 med 24-17. 

Ställningen i halvtid: 51-40 för Kings

Djurgården öppnade andra med 5-0, efter en lay-up av Ramstedt och en trea av Wilson. Jonathan Person utnyttjade en mis-match mot Obinna Oleka och gjorde poäng. Annars var Kings sämre i tredje quartern och Oleka var stark under korgarna. Djurgården gjorde 13-5 och coach Degernäs tog time-out. Efter den gjorde Martin två poäng och Andrew Smtih satte en alley-oop, upplagd av Sheriff Drammeh. Eric Adams fortsatt framgångsrik, men det var även Ramstedt och Radosavljevic, som spikade resultatet efter tre perioder. Djurgården vann q3 med 19-16.

Kings drog tre foul under 1.02, men det var ändå Eric Adams som satte de första poängen. Wilson, som varit tam för Djurgården kom nu igång lite och Bryan Alberts gjorde på kort tid sex poäng och då var Djurgården på gång, vid 75-82. Då gjorde Adam Ramstedt en kostsam offensiv foul, när laget hade chansen att komma ännu närmare. Men det gjorde de ändå, tack vare två straffkast av Wilson och en tip-in av Oleka, till 79-83. Det var då Charles Callison visade kyla vid straffkastlinjen och det blev för Eric Adams att spika slutresultatet med sina 19:e poäng. Kings vann q4 med 22-20.

Djurgården sköt 39% mot Kings 46. Men Djurgården hade 10-8 i treor. Returerna vann Kings trots allt med 50-40, men Kings hade också 11 tuern-over, medan Djurgården hade åtta.

 

Djugården-Kings 79-89

(23-27, 17-24, 19-16, 20-22) 

 

Poäng för Kings:

Martin Pahlmblad 23, Charles Callison 20, Eric Adams 19, Anton Gaddefors 10, Andrew Smith 5, Alexander Larsson 5, Jonathan Person 4 och Sheriff Drammeh 3. 

Poäng för Djurgården:

Adam Ramstedt 20, Lazar Radosavljevic 16, Obinna Oleka 14, Derrick Wilson 14, Bryan Alberts 9 och Kristoffer Gafor 6.  

Relaterade nyheter

Södertälje Kings