Kings förlorade i Rumänien

Onsdag 13 november 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Södertälje Kings  mot U-BT Cluj Napoca i FIBA Europe cup. Rumänerna vann med 85-74. 

Det innebär att Kings nu har tre förluster och bara en vinst, meda Cluj har tre vinster och bara en förlust.

Anton Gaddefors blev matchens bäste poängplockare med 21, men Darko Planinic och Karlo Zganec, som inte spelade i Täljehallen, fick för stort utrymme under kingskorgen och satte 18 respektive 15 poäng.

Cluj mötte ofta kingsspelarna högt upp och med tre stycken spelare.  

Halvvägs inne i den sista sista quartern var Kings bara en poäng bakom, efter att Charles Callison varit riktigt framgångsrik, men Kings i lagfoul och till sist Planinic gjorde att Cluj till slut kunde vinna klart. 

Eric Adams börjar komma mer och mer för Kings. Ikväll blev det sju poäng och 10 returer.

Coach Ludwig Degernäs efter matchen:

- Man får gratulera Cluj som visade kvalite´ och starkt försvar i 40 minuter. De respekterade verkligen den här matchen. Jag är ändå stolt över hur mina spelare kämpade. Vi fortsatte att fightas och kom tillbaka flera gånger. Vi bytte olika pressar i försvaret och jag tycker vi följde vår game-plan. 

Planinic och Zganec hade ni ju problem med.

- Det är stora killar under korgen och vi hade snackat om det. Under den första halvleken vann vi returkampen, men sen fick de många offesiva returer och då kom poängen, säger Degernäs.

- Men det är fantastiskt att få komma hit och spela i den här stora fina arenan. Att få spela här är få förunnat och jag är superlycklig för att vara en del av den här europasatsningen, säger Ludde.  

 

Tidigare idag vann Jenisej hemma i Krasnojarsk mot BC Balkan med 84-69.  

 

Matchen i korthet:

Darko Paninic och Artis Ate såg till att hemmalaget fick 4-0, innan Anton Gaddefors gjorde första två för Kings. Cluj gick sen till 9-4, men Martin Pahlmblad och Jonathan Person såg till att utjämna. Martin med en trea och Jonte med en lay-up. Då kom ett ryck från Cluj och nyss inkomne Andrij Kalnitjenko satte en trea till 19-14. Men Kings kom tillbaka igen och perioden avslutades av Andrew Smiths första två. 

Ställningen efter första: 21-20 för Cluj

Jonathan Person sprang igenom för en lay-up, som tog Kings till ledningen för första gången (och för sista). Men Ate tryckte i bollen för Cluj och coach Degernäs tog time-out efter 1.28. Efter den satte Karlo Zganec en trea och sen kom en olycklig period för Kings. Ranes Uta satte en lay-up och dessutom ett bonuskast. Alexander Larsson missade två straffar, Andrew Smith fick en osportslig foul och Karlo Zaganec gav Cluj ledningen med 32-24. Vid 34-28 sköt Anton Gaddefors och Martin Pahlmblad i varsin trea, men Patrick Richard svarade med en trea. Perioden avslutades av Ranes Uta och Cluj vann q2 med 19-15. 

Ställningen i halvtid: 40-35 för Cluj.

Andra halvlek började illavarslande då Planinic fick i bollen efter flera offensiva returer. Alexander Larsson gjorde två poäng, men sen sprang Cluj ifrån till 48-37 och Degernäs tog time-out, efter 2.16. Efter en stark period, med bland annat fem poäng av Martin P, så var Kings bara fyra bakom. De fyra höll sig, efter att Sheriff Drammeh sänkt en trea i slutet. Kings vann q3 med 21-20. 

Ställningen inför avslutningen: 60-56 för Cluj

Nandor Kuti, som inte spelade i mötet i Täljehallen och som inte synts i den här matchen, sänkte en trea i upptakten och satte även en tvåa kort efter. Nu kom en bra period för Charles Callison, som hade gjort sex poäng under matchens första tre quarter. Plötsligt var han uppe i 15 poäng och hade dessutom assisterat Anton Gaddefors till en trea, som innebar 68-67. Kings bara en poäng bakom. Zaganec ställde till det igen från nära håll - 2+1. Med 4.27 kvar och ställningen 73-69, tog Degernäs time-out. Då hade Kings lagfoul som skulle visa sig vara en stor belastning. Efter denna time-out missade Callison sin trea och Cluj kunde efter det göra fem raka poäng från straffkastlinjen - 78-69. Callison assisterade Anton Gaddefors som sköt i en trea, men Artis Ate svarade med samma mynt. Till sist blev det den ständigt oroande Paninic som fick spika slutresultatet. Cluj vann slutquartern med 25-18. 

Cluj sköt 50% mot 45 för Kings, men Kings satte sju stycken treor mot sex för Cluj. Cluj vann returerna med 38-31, men hade fler turn-over - 16 mot 14.  

Cluj-Kings 85-74  

 

Poäng hos Kings:

Anton Gaddefors 21, Charles Callison 15, Martin Pahlmblad 11, Jonathan Person 8, Eric Adams 7, Andrew Smith 4, Alexander Larsson 4 och Sheriff Drammeh 4. 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings