Kings vann mot Dolphins

Fredag 8 november 2019

Södertälje Kings besgrade Norrköping Dolphins med 71-61 i en match där Dolphins ledde efter första, men där Kings vann övriga tre.

Den stora skillnaden var att Kings satte sju stycken treor, men Dolphins bara en.

Coach Ludwig Degernäs fick också bra utdelning på sina time-out.

- Grabbarna reagerade bra efter våra time-out och det är viktigt at de gör det, säger coach Degernäs.

Annars då ?

- Det var en viktig vinst, med tanke på schemat vi har med spel i Europe cup vid sidan om SBL. Vi pratar mycket om det där och det är viktigt att vi utvecklas som lag och att ändå har hungern att vinna. Ta vara på den här tiden det är inte alla som får den här chansen, det är det jag säger till killarna.

- Vi började starkt här, men de kom in i matchen efter en tag, men annars tycker jag vi gjorde det bra som höll dem på 62 poäng, säger Ludwig Degernäs.   

Dolphins LaDarien Griffin van matchens bästa poängplockare med 19. Hos Kings var Anton Gaddefors bäst med 14.  

Efter kvällens match har Kings fyra vinster och tre förluster, medan Dolphins står på två vinster och sju förluster.  

 

I korthet:  

Den första quartern var ingen skönhetsupplevelse sett med kingsögon. Ändå började det bra när Sheriff Drammeh sköt i en trea och Eric Adams tog offensiv retur för 5-2. Dolphins Anton Saks var stark och en av anledningarna till att Dolphins gick fram till 23-16. Mpnga av poängen från straffkastlinjen, då Kings hade lagfoul redan efter 5.30. Sheriff Drammeh avslutade perioden med en tvåa.

Ställningen efter första 23-18 för Dolphins.

Sheriff gjorde som i starten av första - sköt i en trea. och Adam Karahmetovic gjorde en bra attack med poänggivande lay-yp. Sedan gick Dolphins ifrån till 37-29, mycket tack vare LaDarien Griffin. Då vände Kings på matchen. Det började med en lay-up av Eric Adams och följdes av tre raka treor - Martin Pahlmblad, Andrew Smith och Anton Gaddefors, vilket gav ett 11-0 spel. Kings vann q2 med 22-14.

Ställningen i halvtid: 40-37 för Kings

Jonathan Person och Martin Pahlmblad gav Kings en perfekt start på tredje, men Griffin och Anton Saks var fortfarande starka hot hos Dolphins. Sheriff fick en osportslig foul och Dolphins kom så nära som 45-46. Perioden avslutades med en välbehövlig trea av Jonathan Person, som gav Kings lite ro. Kings vann q3 med 13-11.

Ställningen inför avslutningen: 53-48 för Kings 

Andrew Smith öppnade fjärde med två poäng och det var också han som med en långpass gav Seriff Drammeh fritt fram för 58-50, en stund senare. När Jonathan Person fyllde på till 60-60, kändes det faktiskt avgjort. Kings ledning höll sig mellan nio och 12 poäng och Dolphins kunde inte riktigt hota Kings i slutet.

 

Norrköping Dolphins-Södertälje Kings 62-71

(23-18, 14,22, 11-13, 14-18) 

 

Poäng hos Kings:

Anton Gaddefors 14, Sheriff Drammeh 12, Jonathan Person 10, Andrew Smith 7, Charles Callison 7,Alexander Larsson 6, Eric Adams 4 och Adam karahmetovic 2.

Poäng hos Dolphins:

LaDarien Griffin 19, Anton Saks 13, Anes Zekovic 9, Tim Shüberg 8, Jeril Taylor 5, Tyre Gathright 4, Alan Zekovic 2 och Morten Bülow 2.  

Relaterade nyheter

Södertälje Kings