Per Stümer, SBBK-legendar

Måndag 6 maj 2019

Per Stümer
Per Stümer

Per Stümer är en SBBK-produkt som gått hela vägen i SBBK från breddlaget Hawks i Ronna,ungdomselitlaget pojkar 67, utvecklingslaget och vidare till SBBKs herrlag. Per var den mest tongivande spelaren i den mycket talangfulla och framgångsrika årskullen pojkar födda 1967 och debuterade redan som 16-åring, yngst i klubbens historiapå herrsidan,  säsongen 1983-84.   

Utmärkande för Stümer var hans fysik kombinerat med fantastisk god teknik för en spelare över 2 meter. I dagens moderna basket hade hans förmåga att spela på alla positioner varit perfekt, allround-egenskaper där han var två decennier före sin tid.  Hans mentala styrka och ”vinnarskalle” var exceptionell och denna kombination gjorde honom till en naturlig lagkapten under många år, både i SBBK och i svenska landslaget.  

Hans spelförståelse och blick för spelet har även varit perfekt i rollen som basketexpert i media som han axlade efter den aktiva karriären. 

Per Stümer är absolut en av de största profilerna i SBBK och i svensk basket genom tiderna.

Relaterade nyheter

 • Kings förlorade i Köping

  Skrivet 2020-02-15

  Köping besegrade Kings med 74-71 i en match där hemmalaget hade försteg nästan hela matchen.

  Läs mer
 • Fler bilder

  Bekväm och välbehövlig hemmaseger

  Skrivet 2020-02-10

  Matchen mot Djurgården Basket genererade en välbehövlig vinst för Södertälje Kings efter tre raka förluster (två i SBL och en i Svenska Cupen) och slutade 91-62. Poängbäst blev Djurgårdens Lazar ...

  Läs mer
 • Tabelljumbon gästar Täljehallen

  Skrivet 2020-02-09

  I morgon måndag möter Södertälje Kings ligans jumbo Djurgården Basket, som har förlorat 23 av 27 matcher under säsongen. Även Kings har haft sina motgångar, men inte på samma nivå. ...

  Läs mer
Södertälje Kings