Hjälp Telge betvinga A3

Fredag 5 april 2019

Telge förlorade ju den första semifinalen mot A3 och behöver nog en seger på söndag i Täljehallen. Då behövs verkligen ditt stöd. 

72-50, så skrevs segersiffrorna för ett A3 som var ruskigt starkt hemma i Umeå senast. Coach Enjebo hade verkligen fått sina spelare att förstå att nu är det allvar. Försvarsspelet var riktigt vasst och det blev för tufft för telgetjejerna.

Hemmaplan, publikstöd och lärdomar av den förra matchen nämner coach Bengtsson som skäl till att få söndagsmatchen jämn.

- Nu vet vi vad vi måste fokusera på och nu har vi fått känna på den högre nivån det innebär att möta A3, det kan få matchen jämn, säger Bengtsson.

Men i sanningens namn så ska det mycket till för vinst. Ama Degbeon, Alyssa Lawrence, Tiffany Brown är ju mycket bra spelare som också var bra senast. Då hade Hollie Mershon inte sin bästa kväll och den kan komma på söndag istället. Å andra sidan - vem hade trott att Högsbo skule slå ut Luleå och att Eos skulle slå ut Alvik. Allt kan hända. 

En sak är i alla fall säker, det måste komma fler poäng från Deanna Weavers händer än de fem det blev senast och då måste hon också få bättre bolleveranser.

I västa fall kan söndagens match vara den sista chansen att se Klara Lundquist i telgelinnet i Täljehallen. Bara det är ett skäl till att komma på söndag kväll - förutom då att ditt stöd verkligen behövs.  

Matchstart söndag 1934.  

Relaterade nyheter

 • Damerna föll tungt i Luleå

  Skrivet 2020-10-17

  SBBK utan Shawnte Goff och Amanda Kantzy kunde inte stå emot Luleå på bortaplan. Luleå vann med 100-72.

  Läs mer
 • Inför: Luleå Basket - SBBK dam

  Skrivet 2020-10-16

  Under lördagen tar sig SBBKs damlag till Luleå för att möta Luleå Basket i Luleå Energi Arena med uppkast 18.00. Men SBBK kommer få klara sig utan två av nyckelspelarna ...

  Läs mer
 • Amanda Kantzy skadad

  Skrivet 2020-10-16

  I matchen mot Wetterbygden skadade Amanda Kantzy handen. Efter röntgen visade det sig att handen var bruten och hon har nu opererats.

  Läs mer
SBBK Damlaget