Telge i semifinal

Tisdag 2 april 2019

Telge inleder semifinalserien med bortamatch mot seriesegraren A3 - svårare än så blir det inte. 

Det som såg omöjligt ut mot Dolphins blev ju möjligt, två gånger om dessutom, men A3 som bara förlorat en enda match under säsongen......

- Vi kommer att behöva skjuta bra utifrån, samtidigt som vi luras lite i försvaret och spelar på deras svagheter. Vi ska ha hjälp från rätt person vid rätt tillfälle, säger coach Viktor Bengtsson. 

A3:s Ama Degbeon har ställt till det för er vid de tidigare mötena, hur ska ni hantera henne nu? 

- Degbeon ska vi hålla borta från korgen så¨hon inte får ta så många offensiva returer, säger Bengtsson. 

Det har inte bara varit returer som A3 fått från Degbeon, utan även 15 respektive 17 poäng i matcherna. 

Den senaste matchen spelades i Umeå och blev en storseger för A3 - 76-49. Patricia Elias gjorde sin bästa insats för säsongen med 22 poäng. Då saknades Klara Lundquist som var sjuk och Deanna Weaver spelade bara 19 minuter, eftersom hon hade problem med en fot.

Annat var det i matchen i Täljehallen, dagen före nyårsafton. Då spelade Deanna alla 40 minuter och gjorde det otroligt bra. En dubbel dubbel med 24 poäng och 10 returer.

Den matchen vann A3 med 82-72, men det var jämnt i alla perioder utom den tredje, som A3 vann med 21-9.

Den kvällen spelade även Hollie Mershon lysande. Det blev en dubbel dubbel från henne också med 18 poäng och 10 returer.   

Vi behöver skjuta bra utifrån, var ju coach Bengtssons utsago och vi vet ju att både Patricia Elias och Deanna Weaver kan skjuta i bollarna mot just A3. På torsdag, den 4:e april, får vi veta om skyttet fanns där och om försvaret kan stå emot starka A3.  

 

  

Relaterade nyheter

 • Snöplig förlust i Luleå.

  Skrivet 2020-02-23

  Telge förlorade mot Luleå efter ett drama med 89-75, men var i ledningen till 20 sekunder återstod och Luleå kvitterade. Luleå vann därefter lätt i förlängningen.

  Läs mer
 • Hemmaförlust mot A3

  Skrivet 2020-02-19

  Det blev en sevärd och övervägande jämn match mellan Telge Basket och A3 Basket Umeå som slutade 73-82 efter en stark sista quarter av gästerna. Poängbäst blev Sarah Toeaina, 29 ...

  Läs mer
 • Förnyat A3 på jakt efter revansch

  Skrivet 2020-02-18

  I morgon onsdag kommer A3 Basket Umeå till Täljehallen för att försöka ta revansch mot Telge Basket, som vann med 70-66 i Umeå Energi Arena i november, i lagens enda ...

  Läs mer
Telge Basket