Telge i semifinal

Tisdag 2 april 2019

Telge inleder semifinalserien med bortamatch mot seriesegraren A3 - svårare än så blir det inte. 

Det som såg omöjligt ut mot Dolphins blev ju möjligt, två gånger om dessutom, men A3 som bara förlorat en enda match under säsongen......

- Vi kommer att behöva skjuta bra utifrån, samtidigt som vi luras lite i försvaret och spelar på deras svagheter. Vi ska ha hjälp från rätt person vid rätt tillfälle, säger coach Viktor Bengtsson. 

A3:s Ama Degbeon har ställt till det för er vid de tidigare mötena, hur ska ni hantera henne nu? 

- Degbeon ska vi hålla borta från korgen så¨hon inte får ta så många offensiva returer, säger Bengtsson. 

Det har inte bara varit returer som A3 fått från Degbeon, utan även 15 respektive 17 poäng i matcherna. 

Den senaste matchen spelades i Umeå och blev en storseger för A3 - 76-49. Patricia Elias gjorde sin bästa insats för säsongen med 22 poäng. Då saknades Klara Lundquist som var sjuk och Deanna Weaver spelade bara 19 minuter, eftersom hon hade problem med en fot.

Annat var det i matchen i Täljehallen, dagen före nyårsafton. Då spelade Deanna alla 40 minuter och gjorde det otroligt bra. En dubbel dubbel med 24 poäng och 10 returer.

Den matchen vann A3 med 82-72, men det var jämnt i alla perioder utom den tredje, som A3 vann med 21-9.

Den kvällen spelade även Hollie Mershon lysande. Det blev en dubbel dubbel från henne också med 18 poäng och 10 returer.   

Vi behöver skjuta bra utifrån, var ju coach Bengtssons utsago och vi vet ju att både Patricia Elias och Deanna Weaver kan skjuta i bollarna mot just A3. På torsdag, den 4:e april, får vi veta om skyttet fanns där och om försvaret kan stå emot starka A3.  

 

  

Relaterade nyheter

 • Damerna föll tungt i Luleå

  Skrivet 2020-10-17

  SBBK utan Shawnte Goff och Amanda Kantzy kunde inte stå emot Luleå på bortaplan. Luleå vann med 100-72.

  Läs mer
 • Inför: Luleå Basket - SBBK dam

  Skrivet 2020-10-16

  Under lördagen tar sig SBBKs damlag till Luleå för att möta Luleå Basket i Luleå Energi Arena med uppkast 18.00. Men SBBK kommer få klara sig utan två av nyckelspelarna ...

  Läs mer
 • Amanda Kantzy skadad

  Skrivet 2020-10-16

  I matchen mot Wetterbygden skadade Amanda Kantzy handen. Efter röntgen visade det sig att handen var bruten och hon har nu opererats.

  Läs mer
SBBK Damlaget