Chans för Kings att gå vidare till semi på måndag

Lördag 30 mars 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Efter torsdagens bortaseger mot Umeå BSKT har Södertälje Kings skaffat sig kvartsfinalseriens första matchboll på hemmaplan på måndag i och med att det nu står 2-0 i bäst av fem matcher. Även i torsdags var segermarginalen relativt stor: 15 poäng att jämföra med den första matchens 17. Umeå har med andra ord pressen på sig, vilket kommer att innebära att det inte finns något att förlora på att ge allt, medan Kings naturligtvis har siktet inställt på att stänga kvarten.

– Vi slutade aldrig kämpa, vi kör tufft försvar hela tiden. Jag tycker glöden är där och vi vill inte komma upp och spela en fjärde match, vi siktar på att avsluta det hemma på måndag, säger Adam Ramstedt, som gjorde 15 poäng i den första matchen och blev poängbäst med 22 och plockade tio returer i torsdags.

Men trots fina individuella siffror i två raka matcher finns ändå utrymme för självrannsakan för den ödmjuke Ramstedt när han får frågan om sin egen insats och nämner då straffkastskyttet (6/14):

– Helt okej. Missade en hel del straffkast och det blir lite straffkastträning här nu de kommande dagarna inför måndag, men annars känns formen bra, det är bara att fortsätta här nu sista månaderna av slutspelet.

Inför måndag har Umeå naturligtvis lite att fundera över. En viktig uppgift blir att se över vilka offensiva lösningar som finns på Kings aggressiva försvarsspel för att undvika passivitet. En nyckelspelare som behöver blir mer produktiv är Andre Nilsson, som har bidragit med sparsamma sex poäng och åtta returer respektive fyra poäng och sex returer i de två hittills spelade matcherna.

Kings, som har haft en del ojämnheter under säsongen, har haft en bekväm kvartsfinalserie hittills. En bonus är att det sena tillskottet Jonathan Person har börjat hitta formen i sitt nya lag vilket gör Valter Lindströms frånvaro mindre påtaglig. Och enligt Ramstedt har formen i laget generellt sett infunnit sig:

– Mot slutet av serien kanske vi inte spelade på topp alltid, men nu: vi har hittat rytmen, vi har många bra träningar och alla är hela och friska. Alla ger järnet hela tiden på planen och det märks, tycker jag.

Matchen på måndag börjar i vanlig ordning 19:04 och spelas i Täljehallen.

Av: Lina Agnemar

 

Relaterade nyheter

 • Kings förlorade i Köping

  Skrivet 2020-02-15

  Köping besegrade Kings med 74-71 i en match där hemmalaget hade försteg nästan hela matchen.

  Läs mer
 • Fler bilder

  Bekväm och välbehövlig hemmaseger

  Skrivet 2020-02-10

  Matchen mot Djurgården Basket genererade en välbehövlig vinst för Södertälje Kings efter tre raka förluster (två i SBL och en i Svenska Cupen) och slutade 91-62. Poängbäst blev Djurgårdens Lazar ...

  Läs mer
 • Tabelljumbon gästar Täljehallen

  Skrivet 2020-02-09

  I morgon måndag möter Södertälje Kings ligans jumbo Djurgården Basket, som har förlorat 23 av 27 matcher under säsongen. Även Kings har haft sina motgångar, men inte på samma nivå. ...

  Läs mer
Södertälje Kings