Kings har kopplat greppet på Umeå

Torsdag 28 mars 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
87-72 ikväll innebär 2-0 i matchserien och i Täljehallen kan semifinalavancemanget ordnas den första april. 
 
Adam Ramstedt stod för en dubbel dubbel med 22 poäng och 10 returer, då hade han ändå missat åtta straffkast.
 
Kvällens match levde fram till halvtid, mycket beroende på att Kings missat åtta av tolv straffkast och att Umeås försvarsspel hade gjort matchen lite disharmonisk. När Kings skärpte försvaret i den tredje quartern, så gjordes det ryck som gav det grepp som Umeå aldrig kom ur.  
 
- Jag tycker vi steppade upp ett steg i andra och har nu 2-0 i en svår matchserie som vi kan avgöra hemma på måndag. Mot ett lag som Umeå var det bra att kunna ha två stycken point-guards på planen samtidigt. De (Eric Garcia och Jonathan Person) är olika spelartyper, men kompletterar varandra. säger coach Ludwig Degernäs.
 
Match tre på måndag, hur tänker du?
 
Att vi har chans att avgöra och att vi nu har några dagar att vila och ta hand om kropparna. I själva matchen vill jag se den intensitet i försvaret som jag tycker vi haft i de här två, men att vi behöver bli bättre på returer. Ikväll fick de ta 17 offensiva, säger Degernäs.  
 
 
Kvällens match:
 
Eric Adams högst på uppkastet och Martin Pahlmblad drev in i mitten och sköt i matchens första poäng. Daniel Eliasson, som sköt många treor senast, satte en till ledning för Umeå. Men Kings vände och gick fram till 13-7, innan Josh Greene fick ordning på skyttet. Med två poäng plus ett bonuskast gjorde han 17-17. Adam Ramstedt satte 19-17, men Gilchrese satte en trea till 20-19 för Umeå. Sista draget stod Adam Ramstedt för när han såg till att Kings ledde efter första. Umeå hade skjutit 40% mot Kings 56. Kings hade bara skjutit en trea och missat den, medan Umeå satte tre stycken. Umeå hade 13 returer mot nio. 
 
Ställningen eftr första 21-20 för Kings.
 
Den andra quartern blev lite förryckt av alla foul som gav många straffkast. Umeå stod på lagfoul efter 3.22, men Kings hade jättesvagt straffaskytte (4/12) så det gjorde mindre. Förutom när Gilchrese gjorde 22-21 i inledningen, så ledde Kings hela vägen. Kings avslutade med 7-0, via en trea från Bizaca och tvåor från Alexander Lindqvist och Adam Ramstedt. Adam var också den första halvlekens bäste poängplockare med 11. Umeå sköt 37% mot Kings 54. tre stycken treor var hade lagen i paus. 
 
Ställningen i halvtid: 44-36 för Kings. 
 
Adam Ramstedt inledde  med att lägga i, men DeAndré Mathieu svarade med en tjusig trea. Trots ett lite krampaktigt spel kunde Kings gå ifrån och när Alex dunkade betydde det 56-44 för Kings. Då tog Umeås Jesper Gustavsson time-out. Visserligen ökade Martin Pahlmblad på ledningen, men sen kom Umeå tillbaka. I ett skede av perioden där Kings sköt treor utan framgång kunde Umeå krympa avståndet något, utan att för den skull vara särskilt bra.
 
Ställningen inför avslutningen: 60-52 för Kings.  
 
Det började bra för Kings när Eric Garcia tjusigt försåg Adam Ramstedt för 62-52 och Toni Bizaca ökade på, innan Josh Greene satte två straffkast för Umeå.  Josh Greene stretade emot med en trea, men ett ryck via treor från Toni och Martin och två plus ett av Jonathan Person gav en rejäl ledning. Adam Ramstedt som skjutit riktigt illa från strafflinjen satte två till ställningen 78-57 för Kings och time-out Umeå. Mathieu och André Nilsson reducerade för Umeå, men med lagfoul så kunde först Garcia sätta sina två strffkast och Alex göra fem poäng på kort tid och så var segern helklar. Umeå kunde frisera siffrorona något till slut. Umeå sköt 36% mot Kings 52. På straffarna hade Umeå 15/17 mot Kings 12/23. Umeå hade 42 returer mot 38, men också 14-9 när det gäller turn-over. 
 
Slutresultat: 87-72 för Kings 
 
 
Poäng för Kings:
Adam Ramstedt 22, Toni Bizaca 14, Jonathan Person 11, Eric Garcia 10, Auston Barnes 10, Alexander Lindqvist 9, Martin Pahlmblad 9 och Eric Adams 2. 
 
Poäng för Umeå:
Josh Greene 17, Eric Gilchrese 13, DeAndré Mathieu 12, Alexandros Varytimiadis 9, Daniel Eliasson 7, Chris Singhhateh 6, André Nilsson 4, Egal Saleman 2 och Alexander Holmström Forster 2.  
 
  

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget