Kings till Umeå för rond två

Torsdag 28 mars 2019

Kvartsfinal nummer två spelas i Umeå, där Kings vunit båda de matcher som spelats den här säsongen. En ny vinst ger matchboll, då kvartsfinalspelet avgörs i bäst av fem. 

Hemmamatchen blev en enkel triumf, efter chockstarten som gav Kings 31-13 och 51-35 i halvtid. Då hade Kings 9/12 på treorna, ledde returtagningen med 17-11 och hade inte låtit Umeå skjuta ett enda straffkast. Då är det svårt att besegra Kings.

Umeå får ta med sig det faktum att man gjorde de sista sju poängen i första halvlek och att man vann både den andra och den fjärde quartern. Det visar att man i alla fall inte ger upp.

Det senaste mötet i Umeå Enerrgi Arena öppnade Umeå starkt och ledde med 42-30 långt in i den andra quartern. Då gjorde Kings 13-0 och kunde sen gå till halvtidsvila med ledning 48-45. 

Det var i den matchen Toni Bizaca gjorde 39 poäng.

Nu behöver Umeå få mer än senast från André Nilsson och Josh Greene. De båda hade 10 poäng tillsammans i tisdagens match i Täljehallen.

Kingscoachen Ludwig Degernäs är alltid noga med att poängtera att lagen i SBL är såpass bra att det krävs en 100% inställning, annars riskerar man förlust. Nu är det slutspel och då gäller detta i än högre grad.

Kings är i egenskap av seriesegrare naturligtvis favorit.

Matchen spelas torsdag, med matchstart 1834.  

 

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings