Chans för Telge att avancera till semi på onsdag

Måndag 25 mars 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

På onsdag spelas returmatchen i kvartsfinalserien mellan Telge Basket och Norrköping Dolphins i Täljehallen (fri entré!). Den första spelades i Stadium Arena i går och slutade 70-69 till Telge efter fem minuters övertid. Det innebär att Telge redan på onsdag har chansen att gå vidare till semifinal eftersom damernas kvartsfinalserie spelas i bäst av tre matcher.

En näst intill osannolik vändning skedde i matchen i går, efter att gästande Telge låg under med 48-60 när mindre än fyra minuter återstod. Dolphins, som hade allt i sina händer, kollapsade därefter totalt och lät gästerna hämta upp hela underläget vilket innebar 60-60 och förlängning. Och trots att hemmalaget hade visst övertag under den större delen av förlängningen lyckades Nena Trajchevska avgöra med en iskall trea när bara några sekunder återstod.

Den tuffa förlusten innebär för Norrköpings del att en seger i Täljehallen är ett måste för att undvika att säsongen är över, medan Telge kan spela med lite mindre press. Att den viktiga insidespelaren Geraldine McCorkell är ryggskadad är naturligtvis kännbart för Norrköping, medan Telge fortfarande saknar Ulrica Holmqvist. I söndags spelade inte heller Tilde Ahlin. 

– Att ha vunnit den första matchen betyder egentligen inte så mycket för oss, däremot är det en press på Norrköping i det här läget, säger Telges head coach Viktor Bengtsson, som berättar att det är osäkert om Ahlin kommer att spela den kommande matchen.

Under slutspelet är tiden för förberedelse mellan matcherna kort för båda lagen och taktiken lyfts till en ny nivå. Därför blir de små och oväntade justeringarna extra viktiga. För Telges del blir det relevant att se över vilka spelare som får ta skotten vid trepoängslinjen – Michaela Borg, som satte tre av åtta i förra matchen, bör till exempel förmodligen begränsas mer i nästa match.

– Vi får titta på videon för att se vilka förbättringar vi kan göra, både offensivt och defensivt. Man måste luras i försvaret, för spelar man samma försvar kommer de lära sig.  Vi behöver också finslipa på vem som sänker de där treorna, säger Bengtsson.

Matchen har fri entré och börjar klockan 19:00 på onsdag i Täljehallen, så kom dit och heja fram Telge till semifinal!

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Snöplig förlust i Luleå.

  Skrivet 2020-02-23

  Telge förlorade mot Luleå efter ett drama med 89-75, men var i ledningen till 20 sekunder återstod och Luleå kvitterade. Luleå vann därefter lätt i förlängningen.

  Läs mer
 • Hemmaförlust mot A3

  Skrivet 2020-02-19

  Det blev en sevärd och övervägande jämn match mellan Telge Basket och A3 Basket Umeå som slutade 73-82 efter en stark sista quarter av gästerna. Poängbäst blev Sarah Toeaina, 29 ...

  Läs mer
 • Förnyat A3 på jakt efter revansch

  Skrivet 2020-02-18

  I morgon onsdag kommer A3 Basket Umeå till Täljehallen för att försöka ta revansch mot Telge Basket, som vann med 70-66 i Umeå Energi Arena i november, i lagens enda ...

  Läs mer
Telge Basket