Nena sköt Telge till seger i Norrköping

Söndag 24 mars 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Telge besegrade Dolphins med 70-69 efter förlängning och det var Nena Trajchevska som avgjorde den första kvartsfinalen. 

Telge har nu chansen att avgöra matchserien på hemmaplan, på onsdag.

Länge såg det dock ut som om det skulle bli Dolphinsseger, eftersom de ledde med 12 poäng med mindre än fem minuter kvar. Då kom dragen som skulle ge vändningen.  

- Vi bestämde att vi måste ändra matchbilden. Vi gick över till en 3-2 zon och spelade enkel basket offensivt. Bollscreen och så vidare från det, säger coach Viktor Bengtsson.

Telge hade faktiskt också chansen att avgöra i slutet av fjärde, men Klara Lundquists avslut rullade ut. 

  

Förlängningen:

Vanessa Taylor gjorde 62-60 för Dolphins och Klara Lundquist kvitterade. Sofia Pelander gav Dolphins ledningen och efter ett missat straffkast av Deanna Weaver var ställningen 64-63. Ellen Åström gav Telge ledningen men Shaylen Burnett såg till att det vände igen. Då kom en viktig attack från Patricia Elias, som såg till att långa Sofia Pelander fick sin femte foul och sen satte ett av straffkasten, till likaläge 66-66. Burnett gjorde 67-66, Ellen blev utfoulad och Lovisa Hjern satte 69-66. Klara satte ett straffkast till 69-67 och ett tufft offensivt försvar jobbade tillbaka bollen. Och då, med 1,9 sekunder kvar fick Nena bollen ute på vingen och satte trean för ledning. Dolphins hade avspel på offensiv halva och lyckades få Michaela Borg i skottläge - men hon missade. Det skulle bli en andra chans för Dolphins, eftersom slutsignalen felaktigt ljudit. När den andra chansen så kom - snodde Deanna Weaver bollen och seger var ett faktum i en match där Telge hade jobbat ikapp ett 12-poängsunderläge i den fjärde quartern. Starkt!!!!!

Telge kom undan med blotta förskräckelsen i en match där både Klara och Deanna hade 4/17 från golvet. Då producerade istället Nena Trajchevska och Ellen Åström och det är en styrka när andra kan ta vid.

Det såg ut som om det bättre trepoängsskyttet skulle ge Dolphins segern, men de slutade gå i och Telges började gå i.

Shaylen Burnett hade en dubbel-dubbel med 17 poäng och 12 returer.  

- Det är lag och coacher som tar ut varandras spel. Det blir upp till spelarna att prestera, vi coacher kan bara försöka hjälpa, men det blir ändå individuella prestationer som styr, säger Bengtsson.

 

Norrköping Dolphins-Telge 69-70

(16-10, 12-16, 20-19, 10-14, 9-10)

 

Poäng för Telge:

Nena Trajchevska 19, Ellen Åström 16, Klara Lundquist 12, Deanna Weaver 11, Mikaela Gustafsson 8 och Patricia Elias 4.

Poäng för Dolphins:

Shaylen Burnett 17, Lovisa hern 17, Michaela Borg 11, Günesh Karaoglan 9, Vanessa Taylor 8, Sofia Pelander 4 och Linn Jerrhage 4. 

Relaterade nyheter

 • Damerna föll tungt i Luleå

  Skrivet 2020-10-17

  SBBK utan Shawnte Goff och Amanda Kantzy kunde inte stå emot Luleå på bortaplan. Luleå vann med 100-72.

  Läs mer
 • Inför: Luleå Basket - SBBK dam

  Skrivet 2020-10-16

  Under lördagen tar sig SBBKs damlag till Luleå för att möta Luleå Basket i Luleå Energi Arena med uppkast 18.00. Men SBBK kommer få klara sig utan två av nyckelspelarna ...

  Läs mer
 • Amanda Kantzy skadad

  Skrivet 2020-10-16

  I matchen mot Wetterbygden skadade Amanda Kantzy handen. Efter röntgen visade det sig att handen var bruten och hon har nu opererats.

  Läs mer
SBBK Damlaget