Första kvartsfinalen mot Dolphins

Lördag 23 mars 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

McCorkell eller inte, den frågan kan också ge svaret på den större frågan - vilket lag kopplar greppet om kvartsfinalen.

Norrköping Dolphins tar emot Telge Basket i den första kvartsfinalen, bara några dagar efter mötet i den sista gruppspelsomgången. Då vann Telge med 60-54.

Då spelade inte Geraldine McCorkell för Dolphins.

- Här fick man tänka till både offensivt och defensivt, sa telgecoachen Viktor Bengtsson efter den förra matchen. Svaret på frågan McCorkell eller inte skulle han säkert gärna vilja ha. Det blir nog att ha en game-plan som involverar McCorkell och en om hon saknas på nytt.

Spelar McCorkell bli det en jobbig eftermiddag för Mikaela Gustafsson i det färgade området. Med 1,82 på McCorkell får Dolphins i så fall en stor kropp på en duktig spelare. Man har ju redan Sofia Pelander inside och Shaylen Burnett, som kommer utifrån.

Jurgita Kausaite har korats till årets coach i SBL och hon har också saker att fundera på. Ingen av hennes spelare hänger med i Klara Lundquists tempoväxlingar. Det vet hon mycket väl, eftersom hon haft hand om Klara som coach i Alvik. Hon har säkert också sett att storstjärnan Klara nu är en bättre lagspelare också, så frågan är - hur ska Dolphins klara Klara ?  

En möjlig fördel kan kan Telge också få i Deanna Weaver, om hon slipper foulnöd. Senast fick hon tidigt sin fjärde och kunde därför inte matchas så hårt. Ändå kom det viktiga poäng från Deanna i början av den tredje quartern. 

Ellen, Klara och Deanna känns något vassare utifrån, trots Burnett. Inside är det plus för Dolphins med Pelander och McCorkell. 

Strax efter klockan sex, denna söndag, kommer svaret på vilket lag som är närmare semifinalspel.

Matchstarten är ändrad till 16.30

 

Av: Kenneth Range 

Relaterade nyheter

 • Välkommen tillbaka Dara Taylor!

  Skrivet 2021-01-13

  Södertälje Basketbollklubbs damlag har gjort klart med en ersättare för Amanda Kantzy som lämnat för spel i Polen. Det blir den amerikanska point guarden Dara Taylor, som gör comeback i ...

  Läs mer
 • A3 - SBBK uppskjuten

  Skrivet 2021-01-12

  Efter att flera spelare i A3 Basket Umeås trupp har smittats med covid-19 har Svenska Basketbollförbundet beslutat att skjuta upp fredagens match mellan SBBK och A3 i SBL dam.

  Läs mer
 • SBBK släpper Amanda Kantzy för spel ute i Europa

  Skrivet 2021-01-10

  Dagens match mot Högsbo blev Amanda Kantzys sista match i SBBK-linnet, i alla fall för den här gången. Hon kommer lämna SBBK för spel i den polska högsta ligan.

  Läs mer
SBBK Damlaget