Telge avancerade efter vinst i Norrköping

Onsdag 20 mars 2019

Med en trea när det återstod två och en halv minut lade Nena Trajchevska grunden till segern som skrevs till 60-54. Den trean betydde ledning med 57-52. 
 
Det var då Nenas första poäng i matchen. Klara Lundquist var bästa poängplockare med 23, men Shaylen Burnetts 22 poäng och 15 returer var mäktigt.
 
- Det här var en bra match med två bra förberedda lag med bra taktik. Här fick man tänka till både offensivt och defensivt, säger coach Viktor Bengtsson.  
 
Det blir nu också de här båda lagen som möts i kvartsfinal med start på söndag eftermiddag.   
 
Matchen:
 
Deanna Weaver vann uppkastet mot Sofia Pelander, men Lovisa Hjern gjorde matchens första poäng. Ellen Åström och Klara Lundqvist satte två lay-up var för Telge till 8-8. Mikaela Gustafsson och Klara såg till att Telge ledde med 12-10. Efter nästan fem minuter kom matchens första trepoängförsök, men Matilda Stål missade. Ellen gav Telge 14-10, men nu var Shaylen Burnett igång och satte matchens första trea, efter drygt sex minuter. Deanna Weaver och Klara Lundqvist gav Telge 18-13, men Lovisa Hjern satte en trea. Dolphins sköt 43% mot 46 för Telge. Men Dolphins sköt i två treor - Telge ingen. Telge hade 10 returer mot sju och Dolphins hade inte fått något straffkast. Dessvärre hade både Mikaela och Deanna fått två foul.
 
Ställningen efter första: 18-16 för Telge
 
Deanna Weaver fick direkt sin tredje foul och Burnett satte sina kast. Linn Jerrhage såg till att ge Dolphins 20-18, men Ellen vände med ett straffkast och en lay-up. Med hjälp av en trea från Michaela Borg och två från Shaylen Burnett gick Dolphins till 27-23. Då kom Deanna Weaver in, efter att ha bänkats vid den tredje foulen, och satte Telges första trea i matchen. Då hade det gått 6.28. Burnett fortsatte att göra poäng men Telge var tätt bakom, men så fick Deanna sin fjärde foul efter knappt sju minuter - riktigt illa. Burnett och Pelander gjorde ställningen till 36-30. Sista anfallet till Kings, som då bytte in Deanna igen, men hon missasde sista skottet. Dolphins hade skjutit 41% mot 35. Hade satt tre treor mot Telges enda och hade framför allt dominerat returerna fram till 23-15. Hade också haft nio straffkast och satt alla. Burnett 14 och Pelander 10 för Dolphins. Klara 12 och Ellen nio för Telge. 
 
Ställningen i halvtid: 36-30 för Dolphins
 
Deanna Weaver spelade igen, trots sina fyra foul och såg med sex poäng till att Dolphins ledning minskade till 41-39. Patricia Elias satte en trea och Ellen Åström hade viktiga moment i slutet av denna quarter. En defensiv retur och två poäng framåt, följt av en steal och assist till Klara Lundqvist som gav Telge ledningen med 46-44. Det var då Klaras 17:e poäng. 
 
Ställningen inför avslutningen: 46-44 för Telge.
 
Dolpins gjorde 6-0 i upptakten, innan Klara satte en trea och in Telge i matchen igen. Men Mikaela Gustafsson hade fått sin fjärde foul och Telge hade fyra lagfoul. Men nu började både Burnett och framför allt Pelander att servera misstag, till fördel för Telge. Mot slutet av den fjärde quartern kunde Telge med hjälp av två raka treor grundlägga segern. Först Deanna Weaver och sen Nena Trajchevska med 2.36 kvar. Det var Nenas första poäng i matchen - och den blev väldigt avgörande, då den innebar 57-52. I slutsekunderna kunde Klara Lundquist från strafflinjen sätta båda och då bli matchens bästa poängplockare med 23. Dolphins skottprocent hade skjunkit till 30, medan Telge hade 35. Dolphins satte inte en enda trea i andra halvlek, men Telge hade till sist 6/24. Dolphins vann returerna med 48-39. Dolphins hade 15 turn-over mot Telges 10. På 24 minuters spel bidrog foulbelastade Deanna Weaver med 14 poäng, nio returer och sex assist. Dolphins tilläts bara göra 18 poäng i andra halvlek. 
  
 
Slutresultat: 60-54 för Telge.
 
- Vi spelade grymt bra försvar i andra halvlek. Vi kollapsade lite och gjorde det då svårt för dem inside. Det var verkligen en trea i viktigt läge hon satte, Nena. I slutet av matchen gällde det för oss att ha långa anfall och inte låta dem skjuta mer än en gång och se till att ta returen, säger Viktor Bengtsson.
 
 
Poäng för Telge:
Klara Lundquist 23, Deanna Weaver 14, Ellen Åström 11, Mikaela Gustafsson 6, Nena Trajchevska 3 och Patricia Elias 3. 
 
Poäng för Dolphins:
Shaylen Burnett 22, Sofia Pelander 13, Lovisa Hjern 7, Michaela Borg 6, Günesh Karaoglan 4 och Linn Jerrhage 2.  
 
 
 
 
 

Relaterade nyheter

 • Välkommen tillbaka Dara Taylor!

  Skrivet 2021-01-13

  Södertälje Basketbollklubbs damlag har gjort klart med en ersättare för Amanda Kantzy som lämnat för spel i Polen. Det blir den amerikanska point guarden Dara Taylor, som gör comeback i ...

  Läs mer
 • A3 - SBBK uppskjuten

  Skrivet 2021-01-12

  Efter att flera spelare i A3 Basket Umeås trupp har smittats med covid-19 har Svenska Basketbollförbundet beslutat att skjuta upp fredagens match mellan SBBK och A3 i SBL dam.

  Läs mer
 • SBBK släpper Amanda Kantzy för spel ute i Europa

  Skrivet 2021-01-10

  Dagens match mot Högsbo blev Amanda Kantzys sista match i SBBK-linnet, i alla fall för den här gången. Hon kommer lämna SBBK för spel i den polska högsta ligan.

  Läs mer
SBBK Damlaget