Viktigt mot Dolphins

Onsdag 20 mars 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Att vinna avslutningsmatchen nere i Norrköping blir värdefullt för Telge. Istället för kvartsfinal mot Alvik eller Luleå, kan det då bli Eos eller Dolphins. 

- Vi går 100% för vinst i Norrköping. Vid förlust väntar ju i värsta fall Luleå, säger coach Viktor Bengtsson.

Shaylen Burnett var grym i den förra matchen, hur gör ni med henne ?

- Vi har en plan för Burnett, som vi tränat på. Det handlar om att stoppa farten, säger Bengtsson.

Nu har de dessutom Sofia Pelander att tillgå.

- Hon är en nyckel i deras defence och bra offensivt, men vi vet vad hon kan, säger Bengtsson.

 

Telge visade visserligen nyligen att Alvik kan besegras, men då papperet verkar Eos eller Dolphins vara att föredra. 

Telge och Dolphins möttes i oktober och då vann Dolphins med 69-68, med Shaylen Burnett som stor matchvinnare. Hon noterade imponerande 30 poäng och 15 returer, men även Geraldine McCorkell gav Telge problem i den matchen. 

Då saknades finländskan Sofia Pelander, som avisarat att hon hon lämnar Norrköping efter den här säsongen, men hon har kommit i spel igen.

I oktobermatchen gjorde Klara Lundqvist 25 poäng, men även Teodora Turudic och Mikaela Gustafsson svarade för bra insatser. Teodora gjorde 18 poäng och tog nio returer, medan Mikaela gjorde 11 poäng och tog nio returer.

Teodora är ju inte kvar, efter korsbadsskadan under landslagslägret och har ersatts av Deanna Weaver, som ger Telge andra kvalitéer.

Dolphins Shaylen Burnett har under säsongen "snittat" 18,7 poäng och 10,2 returer och hon blir inte lätt att hantera. Inside finns också Pelander och McCorkell, så även om Dolphins havererade ordentligt mot Visby senast, är det oftast ett starkt lag. Dolphins förlorade den sista quartern mot Visby med hemska 19-2. Lär nog vara ett revanschsuget gäng efter den insatsen.   

Eos avslutar grundseriespelet mot A3 från Umeå. Normalt ska det bli förlust.

Skulle Telge förlora mot Dolphins och Högsbo besegrar Visby, blir Telge sjua och får då möta Luleå i kvarten.  

Relaterade nyheter

 • Välkommen tillbaka Dara Taylor!

  Skrivet 2021-01-13

  Södertälje Basketbollklubbs damlag har gjort klart med en ersättare för Amanda Kantzy som lämnat för spel i Polen. Det blir den amerikanska point guarden Dara Taylor, som gör comeback i ...

  Läs mer
 • A3 - SBBK uppskjuten

  Skrivet 2021-01-12

  Efter att flera spelare i A3 Basket Umeås trupp har smittats med covid-19 har Svenska Basketbollförbundet beslutat att skjuta upp fredagens match mellan SBBK och A3 i SBL dam.

  Läs mer
 • SBBK släpper Amanda Kantzy för spel ute i Europa

  Skrivet 2021-01-10

  Dagens match mot Högsbo blev Amanda Kantzys sista match i SBBK-linnet, i alla fall för den här gången. Hon kommer lämna SBBK för spel i den polska högsta ligan.

  Läs mer
SBBK Damlaget