Tre kvar för Toni Bizaca

Söndag 17 mars 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Med tre poäng i matchen mot Köping Stars, så när Toni gränsen 6000 poäng och blir då den femte i raden.

En kontrollräkning visade att det inför matchen i Luleå bara fattades nio poäng och inte 18. Och med sex poäng mot Luleå, så är det nu tre kvar.

Även om Kings redan säkrat seriesegern, så finns det skäl att besöka Täljehallen på tisdag kväll. Inte minst för att få chans att på plats uppleva om Bizaca når 6000 och för att applådera Kings för seriesegern. Kroaten Toni Bizaca har varit klubben trogen sedan 2012 - fantastisk t!!! Det är också värt en applåd. 

Köping Stars är motståndare i den sista gruppspelsmatchen för säsongen. Kings har vunnit de tre matcherna som spelats, men i den senaste så satt det hårt åt. Matchen i Karlbergshallen i slutet av januari slutade med kingsseger 81-76, men Stars vann de två sista perioderna. 

I den matchen var James Demery och Aleksa Solevic poängäst med 15 var. Men även den förre kingsspelaren Michiel Petersen hade en bra match med 11 poäng och nio returer.

Solevic spelade inte senast mot Borås, men då var istället Desmond Hubert tillbaka. Han fanns inte med senast.

Kännbart förstås om Solevic inte kan medverka, inte minst med tanke på att han är lagets bäste spelare. Solevic har "snittat" 18 poäng och åtta assist under säsongen och det är siffror som imponerar. 

På tisdag kväll framemot nio vet du om Kings står kvar på bara sju förluster under hela grundseriespelet. Och i så fall 29 vinster på 36 matcher.

Matchstart 1904 och du är välkommen.  

 

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings