Toni mot 6000

Torsdag 14 mars 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Gör Toni Bizaca nio poäng mot Luleå så når han magiska 6000 poäng för klubbben och vid kingsvinst är seriesegern säkrad. 

Fredagskvällen innebär chans till revansch för Kings som förlorat alla tre matcherna mot Luleå, men det är säkert ett taggat Luleå som väntar. Efter förluster mot Umeå och Borås har Luleå tappat mark i toppen och nu vill nog coachduon Peter Öqvist/Håkan Larsson en prestation som duger i kommande slutspel.

Ett aber är dock att Earvin Morris skadade tumme krävde operation.

För Kings gäller det att vinna en av de två återstående matcherna, för då blir det hemmafavör genom hela slutspelet. Förutom Luleå, så avslutar Kings hemma på tisdag - mot Köping.

Trotjänaren Toni Bizaca är på väg att ta en plats bland de riktigt stora profilerna hos SBBK. Det fattas alltså nio poäng upp till 6000. Blir det inte uppe i Luleå så blir det väl i hemmamatchen mot Köping. Han blir då nummer fem i ordningen att nå 6000 poäng. Du med koll på klubben vet nog att de fyra som redan finns där är Bill Magarity, Jonte Karlsson, Per Stümer och Peter Borg. 

Kings kommer ju från en förlängningsförlust mot Dolphins och där gjorde Toni 15 poäng. Ett bättre för Adam Ramstedt och Eric Garcia.

De siffrorna kan mycket väl räcka mot Luleå, men då får inte kapten Pahlmblad ha en ny poänglös match. 

Robert Gilchrist, Tavarius Shine, Corban Collins och så de svenska landslagsspelarna Thomas Massamba och Denzel Andersson - det finns kvalité hos Luleå, även om Earvin Morris saknas.

Starttid för dramat - fredag 1904.  

Relaterade nyheter

 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
 • Borås vann final nr 4

  Skrivet 2019-05-10

  Borås kom ut starkt och var det klart bättre laget. Kings släppte 31 poäng i den första quartern och kunde därefter inte resa sig. Borås vann med 97-80.

  Läs mer
Södertälje Kings