Tuff uppgift väntar mot Alvik

Torsdag 7 mars 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

För Telge Basket återstår tre tuffa matcher i grundserien, två hemma och en borta. I den första nu på lördag står gästande Alvik Basket för motståndet, följt av Luleå Basket och Norrköping Dolphins. Alvik gjorde en imponerande insats i lördags, genom att besegra serieledande A3 på sin hemmaplan (85-80), vilket inget annat lag i SBL har lyckats med under säsongen. Telge kommer till spel stärkt av två raka vinster, först mot Högsbo Basket och därefter mot Wetterbygden Sparks.

Telge och Alvik har mötts en gång tidigare under säsongen, den 1 december i Åkeshov. Slutresultatet 39-72 är väl siffror som Telge både vill glömma och dra lärdom av, även om Nena Trajchevska saknades, liksom Deanna Weaver som inte hann bli spelklar ersättare för skadade Teodora Turudic. Klara Lundquist och Ellen Åström stod för vardera tio poäng av Telges totala 39 och då är det värt att notera att i synnerhet Lundquist stod under hård bevakning av motståndarna.

Alvik är placerat på tredje plats i tabellen och har fortfarande chans att avancera uppåt. Telge har efter de senaste två raka vinsterna i kombination med de närmast placerade lagens resultat klättrat upp till sjätte plats, med lika många poäng som femman IK Eos och fyra poäng mer än sjuan Högsbo Basket. Det finns med andra ord inget utrymme att slappna av i den avslutande delen av SBL:s grundserie.

På SBL:s hemsida skriver Alvik att det finns frågetecken kring flera spelare inför lördag. Unga Tova Sabel spelar European Youth Basketball League och det är även osäkert om Ilaria Zanoni, Martina Stålvant och Anna Stern kan spela. I Telge saknades fortsatt Ulrica Holmqvist (fotproblem sedan FIBA EuroCup) i matchen mot Wetterbygden senast. Om Holmqvist inte spelar på lördag kommer Telge att bli ytterligare en storlek mindre än sina motståndare. Tidigare har Tilde Ahlin varit en tillfällig lösning i vissa matcher när Holmqvist stått över, men hon har på grund av sin nuvarande jobbsituation inte längre samma möjligheter att hoppa in och vikariera.

En tuff uppgift är det i allra högsta grad som väntar Telge, som behöver få igång sitt rörliga och snabba anfallsspel toppat med bra distansskytte. Vägen dit kommer utan tvivel att vara via den defensiva insatsen som kommer att kräva fokus och disciplin matchen igenom. Ytterligare en viktig komponent är att hela laget lyfter sig en nivå och inte förlitar sig på en eller ett par spelares individuella prestationer – allt för att undvika en repris av det förra mötet i december.

Matchen börjar 14 på lördag, följd av Södertälje Kings match mot Wetterbygden Stars som börjar 16.34. Båda matcherna kan ses till priset av en.

Av: Lina Agnemar


Relaterade nyheter

 • Förnyat Mark näst på tur

  Skrivet 2021-01-26

  I morgon onsdag gästar Mark Basket Täljehallen i den sista matchen innan det drygt två veckor långa landslagsuppehållet. SBBK och Mark har mötts en gång i början av säsongen i ...

  Läs mer
 • Storförlust mot Norrköping

  Skrivet 2021-01-24

  Liksom i den förra matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins hamnade SBBK i ett stort underläge under den första halvleken vilket också lade grunden till slutresultatet 78-108. Flest poäng gjorde ...

  Läs mer
 • Revanschchans mot Dolphins

  Skrivet 2021-01-22

  Spelschemat i SBL är späckat för tillfället och för SBBK:s del innebär det hemmamatch mot Norrköping Dolphins på söndag, efter onsdagens bortaseger mot Helsingborg BBK, sedan match mot Mark Basket ...

  Läs mer
SBBK Damlaget