En dags paus - tisdag väntar Nässjö

Måndag 4 mars 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Coach Ludwig Degernäs är tydlig inför mötet med Nässjö:

- Vi måste göra allting bättre än i matchen mot Borås.  

Kings och Nässjö har mötts tre gånger den här säsongen och Kings har vunnit två av dem. Den första nere i Nässjö blev det vinst efter förlängning, i en match där Kings hämtade in ett stort underläge i den fjärde quartern. Det första mötet i Täljehallen vann Nässjö med 91-89 och det andra vann Kings med 79-70. En svår motståndare har det varit. 

- De har bra kreatörer, bra skytte och bra insidespel - ett komplett lag, säger coach Degernäs.  

Kings sov i Borås efter söndagsmatchen och får vila och får chansen att ladda inför Nässjö och bli redo.

Förlusten mot Borås må ha stukat Kings, men formen för Nässjölaget är ett större frågetecken. Fyra raka förluster och de två senaste mot Wetterbygden och Köping. Före det gjorde laget en bra match mot Luleå och förlorade bara med tre poäng. Kan det vara så att Nässjö spelar bättre ju bättre motståndet är ?

Matchstart tisdag 1904.  

  

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings