Kings borta i Borås

Söndag 3 mars 2019

Borås fick revansch efter tre raka förluster den här säsongen och besegrade Kings med 90-72 och det var Kings sjätte förlust den här säsongen. 

Den här kvällen var Borås bättre i allt. Sett mot de tidigare mötena, så överraskade boråsarna med ett mer varierat anfallsspel och ett bättre försvarsspel. Eftersom Kings inte hotade från trepoängslinjen, så kunde Borås stänga området under egen korg.

- Borås dominerade från början och vi var inte mentalt och fysiskt redo att möta ett bra lag som Borås. Det var helt enkelt inte tillräckligt bra för oss som lag ikväll, säger coach Ludwig Degernäs.  

Alexander Lindqvist hade en dubbel-dubbel med 21 poäng och 11 returer och Auston Barnes var matchens bäste poängplockare med 23 - men vad hjälpte det. 

I toppen av tabellen har nu alltså Kings sex förluster. Dolphins och Luleå har åtta och Borås har nio. Dolphins och Borås har fyra matcher kvar, medan Kings och Luleå har fem.  

Matchen:

Det dröjde drygt två minuter till det att första poängen kom och då var det en trea av Mike Moore. Borås ökade med en trea av Nimrod Hilliard IV. Det hade gått drygt tre minuter när Alexander Lindqvist satte två straffkast - Kings första poäng. Borås ökade på till 10-2 och då tog coach Degernäs time-out. Auston Barnes, Alex och Toni Bizaca såg till att Kings kunde närma sig och perioden avslutade med att Eric Garcia sköt i bollen för Kings. Men Kings hade bara skjutit 33% mot Borås 56. Men Kings hade satt åtta av åtta straffar. 

Ställningen efter första: 20-18 för Borås.

Den andra quartern började olyckligt när Toni Bizaca fick en osportslig foul och Fredrik Andersson satte straffarna. Simon Gunnarsson, som hade en bra match för Borås, satte två nya, innan Bizaca läckert forsade fram och lyfte i reducering. Det kom ännu en läcker aktion från Mike Moore, som vred och ände och med mjuka handleder sköt i poäng. I den här quartern fick både Adam Ramstedt och Brian Fitzpatrick sina tredje foul. I slutet visade sig Eric Adams, som dittils varit osynlig. Först en jättedunk och sen ett stoppat boråsanfall, men det blev inte mycket mer än så i matchen. Borås skott procent hade sjunkit till 48 och Kings hade nu 37. Kings hade satt alla 10 straffarna, men bara en trea, mot Borås fem. Alex hade nu 11 poäng och åtta returer. 

Ställningen i halvtid: 42-35 för Borås.  

Marcus Tyus Inledde halvleken med en trea och Mike Moore satte en alley-oop efter ett riktigt snyggt anfall. Eric Garcia reducerade visserligen, men det här skulle bli Borås quarter. Skillnaden den här kvällen blev tydlig i mitten av tredje när först Tyus tog en lååång trea, som tog i ringkanten och via plankan i korgen. Efter en time-out, begärd av coach Degernäs, avslutade Martin Pahlmblad med att bollen rullade runt korgen och ut. Borås vann perioden med 27-15 och segern kändes klar.  

Ställningen inför avslutningen: 69-50 för Borås.

Alex inledde med en trea, men därefter drog Borås ifrån igen och var sen aldrig hotat. Som mest ledde Borås med 22 poäng. Auston Barnes gjorde många poäng i slutet av matchen, men då var det redan avgjort. Borås sköt 50% mot Kings 39. På treorna 10/29 för Borås, mot 6/20 för Kings. Borås vann returerna med 36-34. Kings hade 12 turn-over mot åtta.

Slutresultat: 90-72 för Borås.

 

Poäng hos Kings:

Auston Barnes 24, Alexander Lindqvist 21, Toni Bizaca 9, Eric garcia 6, Martin Pahlmblad 6, Adam Ramstedt 2, Jonathan Person 2 och Eric Adams 2 

Poäng hos Borås:

Nimrod Hillard IV 23, Marcus Tyus 15, Simon Gunnarsson 12, Mike Moore 11, Fredrik Andersson 9, Brian Fitzpatrick 9, William Gutenius 6 och Ludvig Johansson 2. 

Ny match på tisdag för Kings - mot Nässjö.  

  

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings