Sparks nästa för Telge

Torsdag 28 februari 2019

Bara fyra matcher kvar av grundserien för Telge och närmast är det Wetterbygden Sparks som väntar - på lördag. 

Den förra matchen lagen emellan vann Telge med 74-54 i Täljehallen.

- Defensivt gjorde vi det riktigt bra då. De fick bara göra 54 poäng och då har man chansen att vinna, säger coach Viktor Bengtsson.

Nu kommer Sparks från en stark bortaseger mot Visby och coach Bengtsson framhåller betydelsen av försvarsspelet nu också:

Kan vi hålla dem under 60 poäng så vinner vi nog, för vi borde göra 60-65 poäng själva. Men vi måste ha en plan för att hantera Lollo (Louice Halvarsson). Man kan inte dubbla på henne hela tiden för när man gör det blir alltid någon annan spelare ledig. Att ha koll på Lollo, men också att se upp med deras skyttar - det blir viktigt. 

Efter att Mikaela Gustafsson togs ut i "Veckans Lag", så har Telge haft fem spelare uttagna. Kanske är det dags för Nena Trajchevskas stormatch nu.  

Relaterade nyheter

 • Förnyat A3 på jakt efter revansch

  Skrivet 2020-02-18

  I morgon onsdag kommer A3 Basket Umeå till Täljehallen för att försöka ta revansch mot Telge Basket, som vann med 70-66 i Umeå Energi Arena i november, i lagens enda ...

  Läs mer
 • Telge vann mot Mark

  Skrivet 2020-02-16

  Telge besegrade Mark med 73-67 i en match som Telge dominerade i första halvlek, men höll på att tappa i den andra.

  Läs mer
 • Enkel seger för Telge

  Skrivet 2020-01-30

  Det som till en början såg ut att bli en jämn match utvecklade sig successivt i Telges favör. Elva poängs ledning till hemmalaget i halvtid hade blivit 65-42 inför den ...

  Läs mer
Telge Basket