Storförlust för Kings ikväll – måste vinna med 40 på torsdag

Tisdag 27 september 2016

Södertälje Kings kunde tyvärr inte matcha sin motståndare Kataja Basket i den första Champions League-matchen vilket ledde till det nedslående resultatet 97-58. Eftersom det är poängskillnaden i de båda matcherna som avgör vem som går vidare till gruppspelet måste Kings nu vinna med minst 40 poäng på hemmaplan på torsdag.

Gästande Kings kom inte igång med poänggörandet i inledningen av matchen och det dröjde närmare fyra minuter innan Tanel Kurbas gjorde lagets två första. Under samma tid hade Katajas rutinerade guard Teemu Rannikko hunnit få mycket uträttat och inspirerade sina lagkamrater att fortsätta i samma anda. Mot slutet av q1 stabiliserade Kings dock sitt spel och minskade underläget till åtta poäng inför den andra perioden.

Än en gång kom hemmalaget ut starkt direkt vid periodstarten och gick snabbt upp i en 15-poängsledning som föranledde en timeout av Kings. Timeouten gav tillfällig effekt när Valter Lindström, Toni Bizaca och Tylor Ongwae kom igång med poängen.

Q2 blev den med minst poängskillnad (20-16) och halvtidsresultatet 39-27 i Katajas favör och verkade klart lovande för Kings del inför resterande del av matchen. Men vid den tredje periodens början lyckades gästerna inte med den upphämtning som så väl hade behövts, istället bestämde Kataja sig för att fullständigt överta kommandot och skaffa sig en rejäl poängskillnad inför returmötet på torsdag.

Fler poäng i fast break, fler assists, fler steals, bättre trepoängsskytte och färre turnovers var de större statistiska skillnaderna mellan lagen ikväll, men i returtagningen stod sig Kings bra. En ljusglimt i mörkret var att ett av Kings nytillskott Tylor Ongwae slutade på 18 poäng och åtta returer och att även unge Valter Lindström bidrog med tio poäng (poängbäst näst efter Ongwae).

Basketball Champions League, kvalomgång 2, Kataja Basket – Södertälje Kings 97-58
(19-11), (20-16), (33-21), (25-10)

Poäng i Kataja:
Daniel Mullings 24
Joey King 20
Byron Wesley 16
Ilari Seppälä 11
Teemu Rannikko 11
Vesa Mäkäläinen 10
Jesse Niemi 5

Poäng i kings:
Tylor Ongwae 18
Valter Lindström 10
Cameron Rundles 9
Toni Bizaca 8
Tanel Kurbas 6
Davis Lejasmeiers 3
Nicholas Spires 3
Delvon Johnson 1

Skriven av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

Södertälje Kings