Välbehövlig seger med Lundquist vid rodret

Lördag 2 februari 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Det blev en bekväm och välbehövlig seger för Telge Basket mot Wetterbygden Sparks i den första hemmamatchen för året. Efter en trevande inledning övertog hemmalaget kontrollen en bit i den andra quartern och vann till sist med 74-54. Matchens klarast lysande stjärna var Telges MVP Klara Lundquist, 32 poäng, 14 returer och tre assists, och i motståndarlaget blev Sofia Hägg MVP och poängbäst med 15.

Den första quartern var jämn (18-15) och båda lagen försökte lista ut var de hade varandra. En bit in i q1 kom Tilde Ahlin in på planen, som ersättare för skadade Ulrica Holmqvist. Tillsammans med Mikaela Gustafsson och Nena Trajchevska hade Ahlin den viktiga uppgiften att hålla tillbaka Louice Halvarsson så mycket som möjligt.

Den andra perioden inleddes poängfattigt. Telge hittade bra lägen men lyckades inte lika bra med avsluten, medan Wetterbygden å sin sida hade svårare att ens hitta lägena. Guarden Stephanie Gardner var poänglös under hela den första halvan av matchen, till skillnad från motståndarguarden Lundquist. Hennes 22 poäng, sju returer och tre assists var en stor anledning till att Telge kunde gå till halvtidsvila med ställningen 42-27.

Gästerna lyckades inte förändra matchbilden när den tredje quartern startade. Tvärtom ledde lagets många tekniska misstag till att motståndarna fick många extra bollinnehav och kunde öka på ledningen ytterligare allt eftersom minuterna gick. Med Halvarsson på bänken fick Wetterbygden förlita sig på sitt distansskytte – däribland Häggs 3/3 trepoängare – och även om några gick i hade Telge efter tre perioder skaffat sig ett betryggande 23-poängsläge. Av Telges dittills 62 poäng stod Lundquist för 28.

Tillbaka i q4 var Halvarsson, som snabbt bidrog med två insidepoäng, men sett över hela matchen hade hemmalagets stora spelare bra kontroll på henne. Hon gjorde visserligen en double-double, men för Telges del är nog siffrorna 13/12 ändå acceptabla för en så pass dominant spelare. Gästerna vann quartern med 15-12, men det var naturligtvis långt ifrån tillräckligt för att hota Telges seger.

Segern i dag innebär ett steg närmare sjätteplaceringen i tabellen för Telge och än mer intressant blir det om Luleå Basket skulle besegra sexan Högsbo Basket på söndag.  

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • SBBK vann i Helsingborg

  Skrivet 2021-01-20

  SBBK kom tillbaka efter en riktigt svag start och kunde till slut vinna med 72-62, efter en bra andra halvlek.

  Läs mer
 • Match mot tabelljumbon på onsdag

  Skrivet 2021-01-18

  På onsdag möter SBBK Helsingborg BBK på bortaplan. I lagens första möte i början av november vann SBBK hemma med 81-50. Nykomlingen HBBK ligger sist i tabellen, medan SBBK ligger ...

  Läs mer
 • Välkommen tillbaka Dara Taylor!

  Skrivet 2021-01-13

  Södertälje Basketbollklubbs damlag har gjort klart med en ersättare för Amanda Kantzy som lämnat för spel i Polen. Det blir den amerikanska point guarden Dara Taylor, som gör comeback i ...

  Läs mer
SBBK Damlaget