Kings vann klart mot Uppsala

Fredag 1 februari 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

 Kings besegrade Uppsala med 97-68 och tog sin 22:a seger för säsongen. Eric Adams blev poängbäst med 19. 

Eftersom Luleå slog Dolphins med 80-64 är Kings nu fyra poäng före Dolphins i tabellen. .  

Kings kom till spel utan sjuke Adam Ramstedt och Martin Pahlmblad, som åkt till BB. För Uppsalas del var det än värre. Den senaste att lämna laget var Eric Katenda som flyttat till Island och Xavier Cannefax är inte heller kvar. Dessutom är det skador på Dante Williams och Brian Bridgeworth. 

Mario Blazevic utsåg till Kings bäste spelare och hos Uppsala var det Nathan Dawit.  

Matchen:

Snabbt hade Kings skjutit i fyra stycken treor - två från Aston Barnes och varsin från Eric Garcia och Alexander Lindqvist. Ändå hängde Uppsala med i poängrtokollet med hjälp av Nathan Dawit, Oden Lindell och Axel Nordström. Med 39 sekunder kvar tog Uppsala ledningen, men Mario Blazevic som fick spela från start still att Kings återtog ledningen.

Ställningen efter första: 21-20 för Kings

Nemanja Jovanovic gav Uppsala ledningen, men Mario Blazevic svarade med en trea och därifrån var halvleke Kings. Alex som hade tre poäng efter första gjorde nu nio. Kings hade nu 51% mot Uppsalas 42. Kings hade 8/16 på treor och 20-15 i returer.

Ställningen i halvtid: 49-34 för Kings  

Eri Adams satte två strafkast, men William Eriksson-Hansson svarade med en trea för Uppsala. Mario tackade för förtroendet med att skjuta i ytteligare två treor. Odin Lindell snurrade snyggt upp ingsförsvaret för en enkel tvåa, men Eric Garcia svarade med en trea. Nathan Dawit kom med två bra aktioner, innan Eric Adams svarade för en tip-in, efter skott av Garcia. Axel Nordström avslutade quartern för Uppsala. Kings 51%mot Uppsalas 48. Kings hade 12/24 på treor och ledde returer med 28-24. 

Ställningen inför sista: 71-56 för Kings

Mario Blazevic inledde med 13:e poängen. Uppsala Uppsala kröp närmare, men Toni Bizaca tog offensiv retur på eget skott och serverade Eric Garcia som gjorde två poäng. Med 6.47 kvar av matchen hade Kings lagfoul, men kunde ändå gå ifrån tack vare snabba poäng av Eric Garcia. Eric Adams gjorde sex raka poäng i en stark sekvens. Hampus Ramstedt fick komma in i slutskedet och med 2.57 kvar kom två poäng och sen satte Oskar Holm en trea. Mario Blazevic kränte en bra insats med at lägga i poäng nummer i slutminuten och Oskar olm avslutade med att göra slutresultatett 97-68. Kings sköt 53% mot Uppsalas 45. Kings hade 14/29 på treor och hade 38-27 i returer. 

Slutresultat: 97-68 för Kings 

Mario Blazevic berättade efter matchen att han blev väldigt taggad när han fick veta att han skulle få spela från start och berättade att han var nöjd med sin insats och att det här var hans bästa match för säsongen. Nöjd förstås med poängen, men också med några fina framspelningar av de nio assist han svarade för. Synd att det inte blev 10 och en dubbel-dubbel kan man ju tycka.  

Poäng hos Kings:

Eric Adams 19, Mario Blazevic 15, Eric Garcia 15, Alexander Lindqvist 12, Oskar Holm 8, Valter Lindström 5, Hampus Ramstedt 2 och Toni Bizaca 2.

Poäng hos Uppsala:

Nathan Dawit 16, Oden Lindell 15 William Eriksson-Hansson 13, Axel Nordström 11, Nemanja Jovanovic 4, Mannos Nakos 4, Taymor Johansson 3 och John Imbia 3.  

 

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings