Kings vann i Köping efter problem

Onsdag 30 januari 2019

Kings är i serieledning efter seger mot Köping med 81-76 i en match som var spännande ända in i slutminuten. 

- Det är tätt med matcher nu och vi orkade inte hålla i det mentalt, så jag är jätteglad för vinsten, säger coach Ludwig Degernäs.  

Auston Barnes var matchens bästa poängplockare med 21, men Adam Ramstedts 17 poäng och nio returer ska inte underskattas för matchens utgång. 

Köping saknade skadade Desmond Hubert, men kunde ändå till slut hota Kings som bara sköt i en enda trea på hela matchen.

- Det där måste vi förstås göra bättre om vi ska kunna vinna matcher framöver, men vi har bra skyttar så jag är inte orolig för framtiden, säger Degernäs.  

Matchen:

Mikael Axelsson inledde med en lay-up, men Auston Barnes gav Kings 5-2. Södertäljebekante Michiel Petersen satte en alley-oop, assisterad av Aleksa Solevic. Efter nästa fyra minuter fick Alexander Lindqvist sin andra foul och byttes ut. In kom Toni Bizaca och sköt i en trea direkt. Det skulle visa sig vara Kings enda i matchen.  Auston Barnes och Toni Bizaca såg med nio respektive åtta poäng till att Kings hade ledningen efter första. Kings hade skjutit 60 % mot 38 för Köping och de hade satt varsin trea.  

Ställningen efter första: 25-17 för Kings

Den andra quartern var inte gammal när både Alexander Lindqvist och Erric Adams fick sina tredje foul Detsamma gällde Mikael Axelsson i Köping. Utan att glänsa kunde Kings vinna perioden med 19-15 och därmed gå till halvtidsvila med 12 poängs ledning. Det avslutade med en sorts pausfint följd av en dunk, signerad Adam Ramstedt. Köping var kvar på sina 38%, medan Kings tappat till 50%. Kings ledde returer med 21-16, men hade sju turn-over. Auston Barnes poängbäst med 12. 

Ställningen i halvtid: 44-32 för Kings

Adam Ramstedt blockade först och gjorde sen 46-32. Köping jobbade ner underläget till 42-48, innan Toni Bizaca satte stopp. Niklas Larsson sköt i en trea för Köping och det skulle inte vara den sista, men Sean Smith missade en trea strax efter och Toni Bizaca gav Kings 52-45. John Brändmark fick sin fjärde foul och Eric garcia och Adam Ramstedt såg till att det blev 56-45. Då gjorde Kings 8-0 och coach Ludwig Degernäs tog time-out. Efter den gjorde Kings 7-1. När perioden var över hade Köping vunnit den med 22-19, men Eric Garcias avslutning var fin. Han klarade att lägge i en lay-up i konstig ställning - hårt pressad.

- I vår time-out pratade vi om att vi hade tappat fokus och grabbarna gick ut och hittade tillbaka, det visar kvalité, säger coach Degernäs. 

1/11 på treor för Kings och nu 10 turn-over.  

Ställningen inför avslutningen: 63-54 för Kings 

Michiel Petersen inledde för Köping, men Barnes så till att avståndet var detsamma. När Alexander Lindqvist och Adam Ramstedt senare sett till att det stod 70-58, kunde matchen varit avgjord - men icke. Niklas larsson sänkte treor och och snart var Köping ikapp, vid 73-74. Aleksa Solevic missade ett avslut, men fick lite senare chansen från strafflinjen och satte båda - och Köping ledde med 75-74. Aston Barnes gav Kings ledningen med 76-75. Solevic missade igen och Adam Ramstedt gjorde 78-75. Eric Garcia ökade på när han satte ett av två straffkast. Fyra poängs underläge är det svårt att plocka in i slutminuten förstås. Efter att Köpings Demery missat ett av två kast, kunde Toni Bizaca sätta sina båda till 81-76 och Kings tredje vinst över Köping den här säsongen var ett faktum. Kings landade på 48 % mot 38 för Köping. Kings 1/13 på treor mot 7/24. Kings vann returerna med 42-36, men hade 15 turn-over. 

Slutresultat: 81-76 för Kings 

 

Poäng för Kings:

Auston Barnes 21, Adam Ramstedt 17, Toni Bizaca 14, Eric Garcia 9, Eric Adams 7, Alexander Lindqvist 6 och Valter Lindström 2.

Poäng för Köping:

Aleksa Solevic 15, James Demery 15, Niklas Larsson 11, Michiel Petersen 11, Sean Smith 8, Sebastian Lindqvist 6, Mikael Axelsson 5 och John Brändmark 5.  

  

 

 

  

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings