Skyttet sänkte Telge mot Eos

Lördag 26 januari 2019

Eos besegrade Telge med 64-52 efter en väl genomförd försvarsinsats och telgespelarnas skytte räckte inte till. 

Eos gick ifrån direkt och hade en klar ledning i halvtid. Telge kom igen i den tredje quartern, men Dubravka Dacic såg i början av fjärde till att gapet ökade igen. Därefter kunde Telge inte hota.

- De spelade outstanding försvar och hade kontroll. Vi fick svåra skott med spelar som rusade mot och så tog de bort våra lay-ups, säger coach Viktor Bengtsson  

Telge har nu sex vinster och sju förluster och tappar mark till Eos som har åtta vinster och fem förluster.  

Dacic svarade för en dubbel dubbel med 19 poäng och 16 returer, men även Deanna Weaver gjorde dubbel dubbel med 21 poäng och 11 returer.

 

Matchen: 

Inledningen ägdes av Eos Louice Noaksson som med tre treor och en tvåa satte 11 av Eos 17 poäng. Hos Telge var det Deanna Weaver som lyckade något så när med avsluten och gjorde sju av Telges 10 poäng. Telge satte bara 4/18 vilket är 22 %, att jämföra med Eos som hade 32%. Telge satte bara 1/11 på treor. Returerna dominerade också Eos med 17-11.

- Vi tappade bort Noaksson, sa Bengtsson.  

Ställningen efter första 17-11 för Eos 

Den andra quartern inleddes med slarv från båda håll, men efter ett stund gick från 18-12 till 27-12. Telges skytte fortsatt skralt, även om Klara Lundquist nu började komma igång lite. Telges skottprocent sjönk till 20 och Eos ryckte till en ledning med 15 poäng i halvtid. Telge gjorde bara åtta poäng i quartern två. Returerna ledde Eos med 30-21. Klara Lundquist stod nu på sex poäng men hade 2/11 från golvet.

Ställningen i halvtid:  33-18 för Eos

Telge kom ut med lite vassare försvar och kunde med hjälp av framför allt Deanna Weaver och Klara Lundquist krympa ledningen till bara fyra innan Eos fick sista ordet. Dubravka Dacic hade nu en dubbel dubbel. Telge hade höjt skottprocenten till 26 och vann perioden med 17-8.

- Vi spelade kämpabasket och det lönade sig, säger Bengtsson  

Ställningen inför avslutningen: 41-35 för Eos.  

Ida Tryggedsson-Preetzman satte en trea för utökad ledning. Klara svarade med en tvåa, men Dacic gånger två ökade på. Telge stod i zon under ett tag men Dacic gjorde poäng igen till ledning med 11 poäng. Efter ungefär  fyra minuter var Deanas dubbel dubbel ett faktum, men Dacic fortsate att leverera. När Klara Lundquist sate reducering till 54-46 såg det ut att kunna bli match, men Eos höll ordning på sitt spel och höll undan. Ellen Åström blev Telges sista målskytt. Till slut 20 av 67 för telge, vilket är 29%, mot 35 % för Eos. Returerna vann Eos med 47-43. Eos fick 16 poäng via straffkast och den siffran för Telge var 6. Ingen av lagen fick poäng från bänkspelarna.

- Zonen fungerade inte - den var inte tillräckligt agresiv, säger Bengtsson  

Slutresultat: 64-52 för Eos

Coach Bengtsson reflekterar:

- Vi försöker spela en basket som ska utveckla spelarna, med press. Men i den här serien premieras inte det, man får foul. Att spela passivt gynnas. När Klara Lundquist fortsätter sin karriär är det bra att hon fått känna på att spela med press.  

Poäng hos Telge:

Deanna Weaver 21, Klara Lundquist 21, Ellen Åström 9 och Mikaela Gustafsson 1. 

Poäng hos Eos:

Dubravka Dacic 19, Ida Tryggedsson-Preetzman 14, Leah Scott 12, Louice Noaksson 11 och Kajsa Lundahl 8. 

Relaterade nyheter

 • Välkommen tillbaka Dara Taylor!

  Skrivet 2021-01-13

  Södertälje Basketbollklubbs damlag har gjort klart med en ersättare för Amanda Kantzy som lämnat för spel i Polen. Det blir den amerikanska point guarden Dara Taylor, som gör comeback i ...

  Läs mer
 • A3 - SBBK uppskjuten

  Skrivet 2021-01-12

  Efter att flera spelare i A3 Basket Umeås trupp har smittats med covid-19 har Svenska Basketbollförbundet beslutat att skjuta upp fredagens match mellan SBBK och A3 i SBL dam.

  Läs mer
 • SBBK släpper Amanda Kantzy för spel ute i Europa

  Skrivet 2021-01-10

  Dagens match mot Högsbo blev Amanda Kantzys sista match i SBBK-linnet, i alla fall för den här gången. Hon kommer lämna SBBK för spel i den polska högsta ligan.

  Läs mer
SBBK Damlaget