Martin kan nå 2000 när Kings jagar revansch

Fredag 25 januari 2019

Martin Pahlmblad kan nå 2000 poäng när Kings jagar revansch mot BC Luleå. 

Luleå är det enda laget i SBL som Kings ännu inte besegrat den här säsongen. Det är ju ett starkt lag som coach Peter Öqvist förfogar över, med en femma som på papperet imponerar. Corban Collins, Robert Gilchrist, Tavarius Shine och de svenska landslagsspelarna Denzel Anderson och Thomas Massamba. Av de där är det Collins som snittat flest poäng med drygt 21 och Massamba minst med drygt 11. 

Nu dyker förmodligen ett nytt hot dessutom upp i form av nyförvärvet Earvin Morris 24 år. Han är i alla fall spelklar och kommer han till spel blir det i tröja nr 23. Morris komer närmast från TBV Start Lublin, men spelade den förra säsongen i den grekiska högstaligan och sittade där drygt 17 poäng. Det är ju svårt att veta vilken kvalité en ny spelare har, men han har i alla fall höga tankar om sig själv. Sä här säger Morris på BC Luleås sajt:

- Jag kommer att bidra med energi, attacker och avslut från nära håll. Jag kan skjuta utifrån och spelar aggresivt försvar. Fansen kan förvänta sig många highlight-spel.  

Luleå vann i Täljehallen med 95-93 i den där matchen där båda Alexander Lindqvist och Eric Garcia tvingades att utgå med fotskador och vann sen också hemmamatchen med 75-68.

Så här säger coach Ludwig Degernäs om söndagens toppmatch:

- Vi ser extra fram emot den här matchen, det är upp till bevis. Det är viktigt med en reaktion efter matchen i Norrköping och vi vill prestera inför hemmapubliken. De spelar bra försvar och är fysiska och tuffa. Vi får inte bli passiva och så får vi inte låta Thomas Massamba bestämma tempot i matchen.

Martin Pahlmblad är alltså nära en milstolpe - 2000 poäng för SBBK det fattas nu bara fyra poäng. Han kan då bli nr 32 i Södertäljes historia att nå 2000. 

Hjälp Kings att ta säsongens första vinst mot Luleå och se Martin nå 2000. Matchen börjar 1934 på söndag kväll.  

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings