Weaver viktig när Telge vann mot Mark

Söndag 20 januari 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

När Deanna Weaver kom igång med sitt skytte kunde Telge vända underläge och besegra Mark med 83-65. 

Deanna stod för en dubbel-dubbel med 31 poäng och 15 returer.  

Resultatet gör att Telge nu har sex vinster och sex förluster men ligger kvar på sjunde plats. Mark på sista plats har bara vunnit en match men förlorat 11. 

Matchen:  

Ulrica Holmqvist inledde med en trea via plankan och Klara Lundquist och Nena Trajchevska följde upp så Telge ledde med 7-0. Sen följde en svag period där bara Klara fick i bollen och Ellen Åström fick två snabba foul. Mark tog över ledningen och Ellen fick sin tredje foul med 47 sekunder kvar. Det kändes då välbehövligt när Mikaela Gustavsson sköt i reducering med halvminuten kvar. KLara Lundquist hade gjort åtta poäng och Telge sköt bara 30%. 

Ställningen efter första: 18-15 för Mark.

Mark gjorde sex raka i början på andra och det såg dystert ut när ledningen var nio poäng. Det var då hon klev in i handlingen - Deanna Weaver. Poänglös i första var hon och den trea hon här sänkte blev vändningen i matchen. Telge hade dock inte nån kontroll, utan Mark stretade emot med ett lågt försvar som snabbt klumpade ihop sig under egen korg och där var det fortsatta problem för Telge, precis som under den första. Men när Deanna satt 13 poäng var Telge i tvåpoängsledning, Klara ökade den och en snurr och planka in från Nena Trajchevska avslutade den första halvleken. Då hade Deanna redan dubbel-dubbel med 13 poäng och 10 returer. Klara Lundquist hade satt 14. Skottprocenten hade gått upp till 35, att jämföra med Marks 46. Men Telge hade 10-4 i offensiva returer och vann perioden med 24-15. 

- Vi ändrade och spelade Deanna i position fyra för att få mer skottkraft utifrån, berättade coach Viktor Bengtsson.  

Ställningen i halvtid: 39-33 för Telge.  

Deanna inledde för Telge och strax därpå kunde Ellen Åström komma med i målprotokollet. En tvåa och ett bonuskast blev början på en bättre halvlek för henne.  Deanna, Ellen och Nena var de mest produktiva framåt, när Telge gick ifrån. Telge vann perioden med 28-19 och höjde då skottprocenten till 45. Mark hade då allt svårare i försvaret. 

Ställningen inför avslutningen: 67-52 för Telge.

Ellen Åström och Deanna Weaver såg inledningsvis till att Mark inte kunde närma sig och Mark fick ingen ordning på sitt försvarsspel. Till slut kunde också Klara Lundqvist bättra på sin poängskörd och Telges skottprocent slutade på 42, mot 40 för Mark. Returerna vann också Telge med 42-39. 

- Vi blir mer och mer aggresiva, men är inte så bra på hjälpsida - det får vi förbättra. Men vi fortsatte att springa matchen igenom och det ska laget ha cred för säger coach Bengtsson  

Slutresultat: 83-65 för Telge 

Poäng hos Telge:

Deanna Weaver 31, Klara Lundquist 23, Nena Trajchevska 12, Ellen Åström 9, Patricia Elias 3, Ulrica Holmqvist 3 och Mikaela Gustavsson 2.

Poäng hos Mark: Paloma Anderson 18, Chase Coley 14, Anna Golob 11, Emilia Axelsson 10, Linn Larsson 5, Anna Ekenstedt 3, Precious Johnson 2, Cornelia Gunnarsson-Rathsman 1 och Charlotta Dahl 1. 

 

Relaterade nyheter

 • Damerna föll tungt i Luleå

  Skrivet 2020-10-17

  SBBK utan Shawnte Goff och Amanda Kantzy kunde inte stå emot Luleå på bortaplan. Luleå vann med 100-72.

  Läs mer
 • Inför: Luleå Basket - SBBK dam

  Skrivet 2020-10-16

  Under lördagen tar sig SBBKs damlag till Luleå för att möta Luleå Basket i Luleå Energi Arena med uppkast 18.00. Men SBBK kommer få klara sig utan två av nyckelspelarna ...

  Läs mer
 • Amanda Kantzy skadad

  Skrivet 2020-10-16

  I matchen mot Wetterbygden skadade Amanda Kantzy handen. Efter röntgen visade det sig att handen var bruten och hon har nu opererats.

  Läs mer
SBBK Damlaget